Afbeelding
Eigen foto
De specialist

Zonder geld toch zonnepanelen

27 mei 2021 om 06:50 Zakelijk

EDE Bij de Coöperatie ValleiEnergie is het mogelijk om zonder geld toch zonnepanelen aan te schaffen met het Op-Rozen project.

Edenaren met een jaarinkomen tot maximaal 40.024 euro (alleenstaand of als huishouden), kunnen meedoen aan het Op-Rozen project van de gemeente Ede en coöperatie ValleiEnergie. Daarmee nemen ze deel in het zonne-energieproject Meikade. Deelnemers hoeven geen geld in te leggen om mee te doen, en kunnen tot 100 euro per jaar besparen.

KORTING Er is steeds meer vraag naar groene energie. Niet iedereen kan zelf zonnepanelen aanschaffen. Omdat ze een huurwoning hebben, of omdat de investering te groot is. Gemeente Ede wil dat ook inwoners met een langer inkomen kunnen profiteren van groene energieprojecten. Wie meedoet, krijgt korting op de energierekening. Afhankelijk van het energieverbruik ontvangen deelnemers een korting op de stroomprijs: zo’n 60 tot 100 euro per jaar.

HOE WERKT HET Je doet mee door van je oude energieleverancier over te stappen naar ValleiEnergie, voor minimaal 3 jaar een maximaal 15 jaar.

Al meer dan vijftig mensen hebben zich aangemeld voor het Op-Rozen project. ,,We krijgen veel telefoontjes’’, vertelt Yvonne Kleefkens van ValleiEnergie. ,,Mensen geloven het aanbod bijna niet. Maar het klopt echt: aanmelden bij ValleiEnergie en tot 15 jaar lang korting krijgen op je energierekening.’’

ValleiEnergie zorgt dat groene energie wordt opgewekt op verschillende plekken in de regio. Bijvoorbeeld op de Meikade in Ede. Op de Meikade zijn ruim 5.000 zonnepanelen verdeeld over de daken én er is een middelgroot zonneveld van ongeveer 2 hectare groot. Met dit project kunnen 650 huishoudens van stroom worden voorzien.

AANMELDEN Verdien je minder dan 40.024 euro (alleenstaand of als huishouden) en woon je in Ede? Dan kun je meedoen! Vul het interesseformulier in op: www.valleienergie.nl/meikade

Er kunnen in totaal maximaal 120 huishoudens mee doen aan het Op-Rozen project Meikade. Mochten te veel huishoudens zich aanmelden, dan wordt er geloot.

Meer weten over dit project? Ga dan naar: www.valleienergie.nl/meikade

Dit artikel wordt u aangeboden door ValleiEnergie: ,,Wij zijn een energiecoöperatie zonder winstoogmerk van en voor inwoners in de Foodvalley. Je kunt bij ons lid worden, 100% lokale groene stroom afnemen, meedoen met bestaande energieprojecten of zelf een duurzaam project starten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie