Afbeelding
Brandrood Kaas

Boerderijwinkel van Brandrood Kaas sluit deuren

28 mei 2021 om 13:21 Zakelijk

EDE De boerderijwinkel van Brandrood Kaas gaat stoppen. Aanstaande zaterdag 29 mei zal de winkel bij Landgoed Kernhem voor de laatste keer open zijn, melden de eigenaren. Redenen voor de sluiting zijn onder meer de enorm droge zomers en de coronacrisis. Volgens de boerderij ging normaliter 70 procent van de kaas naar de horeca. 

,,Een mooi product neerzetten en tegelijk vasthouden aan je idealen en het beste voor je dieren doen, dat is in onze ogen wel gelukt”, aldus Brandrood Kaas. ,,Het is een ervaring die we niet hadden willen missen en waarover we graag kennis zullen blijven delen.”

PASSIE Een deel van de kudde heeft de afgelopen maanden nieuwe eigenaren gekregen. ,,Een aantal van de oude trouwe dieren, en wat beloftes voor de toekomst gaan met ons mee, want de passie voor het prachtige Brandrode rund zijn we niet verloren. We hopen ze in te kunnen zetten voor begrazingsprojecten en zo mee te blijven helpen dit zeldzame Nederlandse ras te bewaren en met hen te blijven werken aan de biodiversiteit - een ander belangrijk speerpunt van onze werkwijze - op een ander deel van de Veluwe.” 

,,Wat we wel gaan missen zijn alle leuke gesprekken met iedereen die met ons meegenoot op het landgoed. Over koetjes en hun kalfjes in de wei, en in de winkel over de kaas. Jullie hebben ons altijd laten weten dat er waardering was voor hoe wij het deden, en dat maakte het allemaal waard”, schrijft Brandenrood Kaas. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie