Afbeelding
Malkander

Malkander, Technova College en ReVaBo maken vogelhuisjes voor Edese ouderen

31 mei 2021 om 16:22 Maatschappelijk

EDE Welzijnsorganisatie Malkander, het Technova College en opleidingsbedrijf ReVaBo hebben vogelhuisjes gemaakt voor ouderen in de gemeente Ede. ,,De huidige situatie rondom corona zorgt voor minder ontmoetingen met ouderen. Ouderen zitten veelal thuis en missen het contact met anderen”, leggen ze de reden van de actie uit. In totaal zijn er 138 vogelhuisjes gemaakt.

De vogelhuisjes zijn gemaakt door studenten van het Technova College, die door medewerkers van Malkander zijn rondgebracht bij ouderen uit de gemeente Ede die zich al eerder hadden aangemeld. De initiatiefnemer, docent bouwkunde aan het Technova College in Ede, heeft het project opgezet om zijn studenten aan te zetten iets te doen voor anderen in de samenleving: ,,Hiermee kunnen de jongeren in deze coronatijd ook in het zonnetje gezet worden.”

Afgelopen week zijn medewerkers van Malkander langs de deuren gegaan bij alle ouderen die zich voor het ontvangen van deze attentie hadden aangemeld. ,,Het uitdelen van vogelhuisjes was een groot succes”, laat Malkander weten. ,,Een 90-jarige mevrouw vertelde ons: ‘Het vogelhuisje is prachtig! Bedank de studenten van het Technova Collega maar namens mij.’ We vonden het uitdelen van de vogelhuisjes erg leuk. De blije gezichten en reacties van de ouderen maakten deze actie succesvol!”

Ouderen die geen vogelhuisje hebben gekregen maar wel een contactmomentje nodig hebben, kunnen contact opnemen met Malkander via 0318-208080 of info@malkander-ede.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie