Olga van der Zanden zet zich als vrijwilliger in voor het bestuur van het koor Onbeperkt Talent.
Olga van der Zanden zet zich als vrijwilliger in voor het bestuur van het koor Onbeperkt Talent. Doriet Willemen
Vrijwilliger in beeld

‘Het is bij het koor Onbeperkt Talent iets meer regelen’

1 juni 2021 om 15:31 Maatschappelijk

EDE 2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Vrijwilligerswerk heb je in allerlei soorten en maten, net zoals er ook heel veel verschillende vrijwilligers bestaan. In deze rubriek vertellen mensen uit Ede (of uit een van de omliggende dorpen) wat zij voor vrijwilligerswerk doen en waarom. Deze keer is het de beurt aan Olga van der Zanden.

Naam: Olga van der Zanden
Leeftijd: 59
Woonplaats: Ede
In het dagelijks leven: Zelfstandig loopbaancoach
Vrijwilligerswerk: Bestuur (vz.) en promotie
Organisatie: Koor Onbeperkt Talent
Quote: ‘Er zijn heel veel mensen die veel meer kunnen dan ze zelf denken’.

SPOTLIGHT Olga van der Zanden zong al een jaar of vier met veel plezier mee in Onbeperkt Talent, toen er – inmiddels alweer zes jaar geleden - een nieuwe voorzitter werd gezocht voor het koor. ,,Ik hoef niet zo nodig in de spotlights te staan, maar als het nodig is dan stap ik naar voren”, verklaart Olga. ,,Ik zag mogelijkheden om vanuit mijn werkervaring en mijn persoonlijke kwaliteiten, een steentje bij te dragen. En omdat het een ontzettend leuk koor is, doe ik dat met alle plezier.” En dus voert ze tegenwoordig - samen met de andere bestuursleden- de bestuurstaken uit en probeert ze het koor zo goed mogelijk te promoten en te vertegenwoordigen.

GEWOON ,,Zingen staat bij ons op nummer 1”, zegt Olga. ,,We zijn een goed koor en iedereen die goed kan zingen, mag bij ons mee komen doen (of op de wachtlijst). We zijn een gewoon koor, maar soms toch ook net een beetje anders want een deel van onze 60 leden heeft een beperking. Dat betekent in de praktijk dat er meer te regelen en te organiseren is voor het bestuur.”

IEDEREEN MEE Met repetities en optredens geldt bij Onbeperkt Talent het motto: we gaan met zijn allen of we gaan niet. ,,Wij waren al inclusief voordat het woord bedacht werd”, zegt Olga. ,,Dat betekent dat we gewend zijn om extra aandacht te besteden aan het vervoer van de koorleden. Maar ook kijken we naar de aanwezigheid van invalidentoiletten en of het podium toegankelijk is voor rolstoelen. In de pauzes halen we voor elkaar een bekertje koffie en let ik erop dat iedereen aansluiting heeft.”

ALLEMAAL Volgens Olga is zij zeker niet de enige vrijwilliger binnen Onbeperkt Talent: ,,Een groot deel van onze leden zet zich vol overgave in voor het koor, zowel degenen met als zonder beperking. Sommige koorleden helpen met vervoer, anderen zetten stoelen klaar, en weer anderen sturen verjaardagskaartjes. Het is belangrijk om elkaar soms even aandacht te schenken. Mijn inzet binnen het bestuur en als voorzitter geeft me veel voldoening. Het is fijn dat ik door mijn inzet iets voor het koor kan betekenen.”

De volgende keer vertelt Huseyin Durmus over zijn inzet bij de Turkse moskee.

Dit artikel wordt u aangeboden door meerdere samenwerkende vrijwilligersorganisaties. ,,Vrijwillige inzet, voor iedereen is er iets passends. Graag willen we samen met u gaan ontdekken wat dat is. Bel daarvoor Malkander: 0318-208080.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie