Afbeelding
Sander van Snippenberg

CNS-basisschool De Ontdekking mag groeien in voormalig ENKA-Kantinegebouw

1 juni 2021 om 19:00 Onderwijs

EDE CNS-basisschool De Ontdekking in de wijk ENKA krijgt er acht nieuwe klaslokalen bij. Door deze uitbreiding kan de school de groei in de wijk opvangen en kunnen de leerlingen in hun eigen wijk naar school gaan. Directeur Leo Trommel van De Ontdekking is blij met het nieuws: ,,Wij zijn blij dat we straks waarschijnlijk alle kinderen kunnen aannemen, van wie de ouders het vertrouwen aan onze school geven.”

Vanaf de start van de bouw van de ENKA-wijk wezen alle prognoses erop dat de wijk mogelijk te klein zou zijn voor het vestigen van een school. Meerdere onderwijsorganisaties hebben naar de haalbaarheid hiervan gekeken. Uiteindelijk heeft CNS Ede de stap genomen om CNS-basisschool Oranje Nassau naar de ENKA-wijk te verplaatsen. Dit zorgde eveneens voor een betere spreiding van scholen binnen Ede. De Oranje Nassau heeft na de verhuizing naar het Kantinegebouw op het ENKA-terrein de naam CNS-basisschool De Ontdekking aangenomen.

WACHTLIJST Al tijdens de bouw van de school werd, op basis van het aantal aanmeldingen, duidelijk dat de school meer leerlingen mocht verwachten dan eerder voorspeld. De groei ging zo hard dat de wachtlijst steeds langer werd. Reden voor de gemeente Ede en het bestuur van CNS Ede om samen naar mogelijke oplossingen te kijken. Dit heeft geresulteerd in een uitbreiding van acht lokalen voor de komende 10 jaar. Deze acht lokalen worden gerealiseerd in het Kantinegebouw van de voormalige ENKA-fabriek.

Rob Sakko, voorzitter College van Bestuur van CNS Ede: ,,De constructieve samenwerking met de gemeente Ede heeft geleid tot een mooi resultaat; een prachtige school in het hart van de wijk. Wij hopen dat met het goede nieuws van de uitbreiding van de school de wachtlijst voor deschool straks aanzienlijk wordt verkleind, mogelijk zelfs wordt opgelost.”

LOPEND OF OP DE FIETS De wijk ENKA is een jonge wijk met veel gezinnen met kleine kinderen. Deze kinderen gaan over het algemeen allemaal in hun eigen wijk naar school. Het voordeel hiervan is dat zij lopend of met de fiets naar school komen, dit scheelt veel verkeersbewegingen met de auto. Een gegeven waar wethouder Leon Meijer blij van wordt: ,,Wij zijn verheugd dat straks alle kinderen de mogelijkheid krijgen om in hun eigen wijk naar school te gaan.”

Op dit moment wordt gekeken naar de realisatie van de bouw van de acht extra klaslokalen, en de bijbehorende voorwaarden voor de bouw. De verwachte oplevering is in het tweede kwartaal van 2022.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie