“Al wandelend gratis leesvoer ontdekken in 51 minibiebs in Ede”

5 juni 2021 om 14:40 Lokaal Deel je nieuws

Steeds meer minibiebs vullen het straatbeeld van Ede. Edese blogger Cynthia Lukassen van Cynspirerend bezocht alle minibiebs in haar woonplaats. en is druk bezig met het opzetten van wandelroutes langs deze kastjes vol gratis boeken. “De eerste twee wandelroutes staan inmiddels online!”

Wat zijn minibiebs?

Minibiebs zijn kleine huisjes of kastjes met boeken bij mensen in de voortuin of op andere verrassende plekken, zoals bij een school, camping of een speeltuin.

In deze minibiebs kun gratis boeken lenen, ruilen en meenemen. In sommige minibiebs vind je naast boeken ook gratis tijdschriften, dvd’s of bordspellen.

In Ede zie je steeds meer minibiebs in het straatbeeld opkomen.

Overladen door reacties na oproep

Ook blogger Cynthia is enthousiast deze ontwikkeling: “Wij zijn dol op minibiebs. Al wandelend door onze buurt kwamen we er steeds meer tegen. Daardoor kwamen mijn man en ik op het idee om een wandelroute door Ede op te zetten langs alle minibiebs in Ede.”

Na een oproep op Facebook en Instagram werd de Edese blogger overladen met tips.

“Veel meer dan we hadden verwacht. De afgelopen weken zijn we alle tips langs gegaan en hebben we foto’s gemaakt van alle minibiebs.”

Uiteindelijk ontdekte Cynthia en haar man in totaal 51 minibiebs in Ede. Een onverwacht hoog aantal.

“Veel te veel voor één wandelroute natuurlijk. En dus gooiden we ons plan om en zijn we begonnen met het maken van meerdere wandelroutes langs alle minibiebs in Ede.”

Eerste minibieb wandelroutes Ede online

Op 5 juni (de dag van de minibieb) plaatste ze de lijst met alle minibiebs in Ede op haar website. Ook de eerste twee wandelroutes staan online.

Tijdens deze route kun je een uurtje wandelen door Kernhem en het centrum van Ede, terwijl je verschillende minibiebs op je route tegenkomt.

“De routes zijn bedoeld als een makkelijke manier om minibiebs en Ede te (her)ontdekken. Je kunt tijdens je route lekker snuffelen in de minibiebs naar nieuw leesvoer. Ook kun je in de meeste minibiebs je eigen boeken achterlaten in een minibieb. Zo help je de minibieb beheerders ook verder om een wisselend aanbod aan te kunnen bieden.

Gratis wandelroutes met minibieb bingo voor kinderen

Op dit moment staan er 2 wandelroutes online en de bedoeling is dat er maandelijks een nieuwe route bij komt. De minibieb wandelroutes zijn online te lezen of gratis te downloaden in PDF formaat op www.cynspirerend.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie