Afbeelding
Ted Walker

Politie en Inspectiedienst Dierenbescherming nemen konijnen van Edese fokker in beslag

8 juni 2021 om 17:29 Dieren

EDE De politie heeft dinsdagmiddag in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) een onbekend aantal konijnen in beslag genomen bij een Edese konijnenfokker. De fokker zou niet voldoen aan criteria die betrekking hebben op het welzijn en de gezondheid van de dieren die eerder aan hem zijn opgelegd. Volgens een woordvoerder van de politie is het niet de eerste keer dat de man de fout in gaat. 

De politie en de LID kwamen in eerste instantie langs voor een controle bij het bedrijf. Er zaten volgens de politiewoordvoerder te veel konijnen met hun jongen in hokken, die bovendien in sommige gevallen geen stro hadden. Ook was het water vervuild. Daarom werd besloten over te gaan tot de inbeslagname. 

‘ABSURD’ Volgens de fokker, die niet bij naam genoemd wil worden, zijn de politie en LID ‘absurd bezig’. ,,Ze hebben me op de korrel”, stelt hij. ,,Ze willen gewoon dat ik stop met konijnen fokken en hebben geen verstand van hoe dieren op een boerderij gehouden worden.”

Naar eigen zeggen heeft de fokker 25 hokken met daarin steeds één konijn en, in sommige gevallen, jonkies. ,,Ze worden elke dag twee keer verzorgd. Ze zijn honderd procent gezond; de dierenarts komt regelmatig langs. Welke dierenarts dat is? Dat is een speciale dierenarts uit Staphorst die gespecialiseerd is in konijnen”, zegt hij. Aangezien de fokker de naam van de dierenarts niet wist, was het niet mogelijk om deze naar zijn zienswijze op de zaak te vragen.  

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie