Josina Intrabartolo uit Bennekom debuteert met een roman die de lezer in de sfeer van het prachtige Sicilië brengt.
Josina Intrabartolo uit Bennekom debuteert met een roman die de lezer in de sfeer van het prachtige Sicilië brengt. John Voermans

Debuutroman in Siciliaanse sfeer

10 juni 2021 om 11:27 Lokaal Deel je nieuws

Schrijfster Josina Intrabartolo uit Bennekom heeft haar eerste roman geschreven. Dit boek ’Gemelli’ speelt zich af op het Italiaanse eiland Sicilië en gaat over een boerenzoon die naar Nederland is geëmigreerd.

‘Nee, het verhaal gaat niet over mijn vader. Het komt echt uit mijn duim, maar sommige situaties die ik beschrijf zijn wél geïnspireerd op wat hij, evenals ongetwijfeld vele andere gastarbeiders, heeft meegemaakt’, vertelt Josina Intrabartolo wiens vader eind jaren zestig vanuit Sicilië naar Nederland vertrok.

Botsende karakters

In het boek draait het om de Siciliaanse ‘tweelingneven’ Antonio en Luciano. Ondanks hun botsende karakters hebben ze een hechte band. Totdat Antonio begin jaren 60 als gastarbeider naar Nederland vertrekt. Nu, veertig jaar later, heeft Antonio zich afgezonderd in een Siciliaans hotel. Zijn schuldgevoel over het lot van Luciano belet hem terug te keren naar zijn geboortedorp. Wanneer zijn dochter Nina hem bezoekt, roept dat een stroom aan herinneringen bij hem op. 

Opbouwen

‘Het verhaal brengt de lezer in de sfeer van het prachtige Sicilië, maar laat ook zien hoe gastarbeiders in Nederland hun leven moesten opbouwen in die tijd. De rode draad is echter: wat is er gebeurd met Luciano?’, aldus Josina.

De schrijfster (1971) is journalist en tekstschrijver. Ze schreef de laatste jaren veel succesvolle kinderboeken. Gemelli is haar eerste roman voor volwassenen. Het boek is verkrijgbaar via de (internet)boekhandel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie