Afbeelding
Malkander Ede

Earthdayactie Malkander-Ede uitgeroepen tot creatiefste van de Wereld

11 juni 2021 om 15:15 Natuur en milieu

EDE Gewapend met prikstokken en vuilniszakken plastic en ander zwerfaval liepen op 22 april een kleine 100 kinderen en jongeren te prikken voor Earthday. Dit initiatief ontstond tijdens de opleiding van jongerenwerker Gerrie Kelderman, waar een andere student werd uitgenodigd om samen met Sodastream mee te doen aan Earthday.

Samen met andere jongerenwerkers in het hele land werd een groepsapp gecreëerd en werden jongeren geactiveerd om mee te doen zoveel mogelijk afval op te halen.  

Jongerenwerkers Gerrie Kelderman en Jan Baan van Malkander-Ede wisten in De Dorpen zo’n 100 kinderen op de been te krijgen en combineerden twee activiteiten: tijdens een foto speurtocht plastic en ander afval opruimen. Zij wonnen hiermee een sodastream. De jongeren gaven aan zich graag in te zetten voor een schone en opgeruimde natuur en te zorgen voor het klimaat.

Inmiddels is deze originele Earthday actie uitgeroepen tot de beste en creatiefste actie van de wereld. Zij lieten andere landen zoals Japan, Amerika, Australië en Duitsland achter zich. Mede dankzij het enthousiasme van de kinderen en jongeren die meededen aan deze spontane actie.

Volgend jaar gaan de jongerenwerkers wederom zich inspannen om met nog meer jongeren samen te zorgen voor een opgeruimde wereld tijdens een gezellig event.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie