Karateka Lynn Snel (rechts) met clubcoach Nabil Ou-Aissa
Karateka Lynn Snel (rechts) met clubcoach Nabil Ou-Aissa Karateschool Fightin’ Nabil

Lynn Snel grijpt bij OKT in Parijs naast ticket voor Spelen

13 juni 2021 om 23:55 Sport Deel je nieuws

PARIJS - Karateka Lynn Snel mag komende zomer in Tokio helaas niet deelnemen aan de Olympische Spelen. De 23-jarige sporter van Karateschool Fightin’ Nabil draaide een sterk toernooi tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Parijs. Haar zevende plaats in het toernooi was alleen niet genoeg om plaatsing voor Tokio zeker te stellen. Alleen de drie hoogst geklasseerden verdienden een ticket in de Franse hoofdstad.

De meervoudig nationaal kampioene in het middengewicht (tot 61 kilogram) begon sterk aan het toernooi met een overwinning op de Mexicaanse Xunashi Caballero. Ook tegen de Pan-Amerikaanse kampioene Alexandra Grande uit Peru en de Belgische Nele de Vos sloot Snel haar partij winnend af. 

Kwartfinale

In de kwartfinale was de Venezolaanse Claudymar Garces na een zenuwslopende partij te sterk voor Snel. Omdat Garces de finale haalde, en zich later op de dag ook plaatste voor Tokio, kreeg Snel een herkansing. Daarin verloor Snel van de Hongaarse Aleksandra Ilankovic en eindigde het OKT. Naast Garces grepen Sadini (Marokko) en Serogina (Oekraïne) ook een ticket voor Tokio.

Eenmalige kans

Bij Lynn Snel overheerst de teleurstelling. ‘Ik heb echt alles gegeven, het is zuur dat ik deze eenmalige kans niet heb kunnen pakken. Zo dichtbij maar toch ook zo ver weg verwijderd van de Olympische Spelen’.

Volgens clubcoach Nabil Ou-Aissa lagen er zeker kansen voor zijn pupil bij het OKT. ‘Met deze zevende plaats op dit mondiale strijdtoneel laat Lynn zien dat ze enorm gegroeid is. De uiteindelijke uitkomst hakt er alleen wel hard in. Zeker gelet op het sterke parcours van Lynn. Ze had absoluut meer verdiend.’

Karate debuteert in Tokio als Olympische sport, maar zal in 2024 niet meer terugkeren.

Voor meer informatie over karate in Ede: zie www.fightinnabil.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie