Binnenveld
Binnenveld Marten A. Th. Idema

Marten A. Th. Idema, Ode aan het Edese Landschap

14 juni 2021 om 10:19 Lokaal Deel je nieuws

Expositie Historisch Museum Ede in Cultura

De musea mogen na maandenlang dicht te zijn geweest weer open! Voor het Historisch Museum Ede is dit een mooie gelegenheid om aandacht te schenken aan het werk en leven van de Edese fotograaf Marten Idema met de expositie ‘Marten A. Th. Idema, Ode aan het Edese Landschap’, in het kader van het themajaar ‘Ode aan het landschap’.

Marten Idema heeft tot aan zijn dood in 2017 de natuur in de omgeving van Ede gefotografeerd en bejubeld in zijn gedichten. Het Historisch Museum Ede staat in deze foto-expositie uitvoerig stil bij zijn foto’s van natuur en dieren en bij zijn gedichten. Voor scholen is er bij deze expositie een passend educatieprogramma, waarbij fotografie en dichtkunst aan bod komen. De expositie is te zien in Cultura op de begane grond (het Atrium), in de bibliotheek (1ste verdieping) en in Cultura Erfgoed (2e verdieping).

Naar aanleiding van de expositie organiseert het museum op 23 juni een lezing, gehouden door de kunsthistorica Lieke de Ruyter de Wildt. De lezing gaat over Idema’s liefde voor landschapsfotografie, maar staat ook uitgebreid stil bij zijn andere fotowerk en zijn dichtkunst.

De lezing is gratis digitaal bij te wonen zijn op 23 juni om 15.30u. Wil je de lezing bijwonen, dan kan je je aanmelden via ederonde@cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie