Afbeelding
Wim van Kessel

Edenaar Sander van Roekel naar Kopenhagen voor EK voetbal

15 juni 2021 om 10:47 Voetbal

EDE Team Kuipers, met daarin assistent scheidsrechter Sander van Roekel uit Ede, heeft van de UEFA zijn eerste duel toegewezen gekregen. Komende donderdag geeft Kuipers leiding aan het duel tussen Denemarken en België in Kopenhagen. Dat meldt de UEFA op de website.

Kuipers en Van Roekel waren afgelopen zondag al aanwezig op Wembley. Toen was Kuipers vierde official tijdens Engeland-Kroatië, de 47-jarige Edenaar Van Roekel was toen vijfde official. 

In Kopenhagen komen ze dus voor het eerst in actie met het volledige team Kuipers. De Nederlandse arbiter wordt naast Sander van Roekel, geassisteerd door Erwin Zeinstra. De Zweed Andreas Ekberg fungeert als vierde official. Pol van Boekel is de videoscheidsrechter.

Het is een beladen duel voor de Nederlanders. De Denen komen tegen België weer voor het eerst in actie sinds het openingsduel met Finland, dat werd overschaduwd door het drama rond Christian Eriksen. De Deen werd onwel op het veld en moest worden gereanimeerd. Hij liet dinsdag via sociale media vanuit het ziekenhuis weten dat het weer goed met hem gaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie