De lichtreclamezuilen zijn onlangs onder meer op de Jan Th. Tooroplaan geplaatst. (Archieffoto ter illustratie.)
De lichtreclamezuilen zijn onlangs onder meer op de Jan Th. Tooroplaan geplaatst. (Archieffoto ter illustratie.) Google Streetview

Licht van reclamezuilen schijnt zo Edese slaapkamers in

15 juni 2021 om 14:40 Politiek

EDE Bewoners van appartementen aan de Kleefsehoek en de Van der Hagenstraat in Ede hoeven sinds kort in hun woon- of slaapkamer geen licht meer aan te doen. Daar zorgt het licht van reclamezuilen wel voor. De lichtreclamezuilen van fors formaat zijn onlangs op en aantal plekken in Ede geplaatst. Onder andere ook op de Jan Th. Tooroplaan en Raadhuisstraat. Omwonenden hebben geklaagd bij GemeenteBelangen en het raadslid Henk Righolt heeft er nu schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

Zijn partij is niet tegen het plaatsen van lichtreclamezuilen, stelt het raadslid. ,,Maar vooral over de zuilen aan de Tooroplaan en Raadhuisstraat krijgen we klachten binnen. Het gaat met name over de lichtsterkte. Men klaagt dat er in ieder geval geen nachtlampje meer nodig is en dat de felle kleuren geprojecteerd worden in de kamer.”

Righolt vraagt of er ook bij de gemeente klachten zijn ontvangen over deze ‘ongewenste indringer’. ,,Kan een te fel licht van deze reclamezuilen gedimd worden en is er geen gevaar voor de verkeersveiligheid? Voldoen deze reclamezuilen aan de richtlijn lichthinder, met name de hoeveelheid en dynamiek van de lichtreclame?” De vragensteller vraagt of het college bereid is in gesprek te gaan over de overlast met de eigenaren van de reclamezuilen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie