Avondje gierzwaluwen kijken

15 juni 2021 om 21:11 Lokaal Deel je nieuws

Op dinsdag 22 juni kunt u een avondje gierzwaluwen gaan kijken in de Bennekomse Dorpsstraat. Als het weer meewerkt scheren de gierzwaluwen, vaak luid krijsend en met hoge snelheid, langs de gevels van de winkelpanden. In het centrum van Bennekom heeft Vogelwerkgroep IVN-Ede dertig jaar geleden speciale nestkasten voor deze vogels aangebracht.

Deze excursie heeft een wat ander karakter dan een doorsnee-excursie van het IVN. Een wandeling kun je het niet noemen, want de groep deelnemers blijft in de Dorpsstraat. Dat maakt deze excursie ook geschikt voor mensen die verminderd mobiel zijn.

Vanaf 20.00 uur vertellen Hans Westendorp en Arjen Barten over het leven van deze bijzondere vogels. Op het pleintje in de Dorpsstraat, bij het carillon, staan enkele banken waar de deelnemers tijdens dit verhaal kunnen gaan zitten. Een van huis meegenomen plaid kan erg prettig zijn, want de stalen banken kunnen ook hartje zomer behoorlijk koud zijn. Het kan ook geen kwaad een eigen krukje of stoeltje mee te nemen.

Over gierzwaluwen doen verscheidene verhalen de ronde. Sommige ervan zijn feitelijk juist, andere behoren tot de fabels.

Vanwege de coronamaatregelen is het aantal deelnemers dit jaar beperkt tot maximaal 8 en moet u zich vooraf aanmelden bij Arjen Barten: 06-27584291.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie