Eetcafe's en FoodFloor 'Ede verleiden tot plantaardig eten'
Eetcafe's en FoodFloor 'Ede verleiden tot plantaardig eten' Astrant

Online FoodFloor 29 juni ‘Ede verleiden tot plantaardig eten’

17 juni 2021 om 14:05 Lokaal Deel je nieuws

Hoe gaan we Ede verleiden om meer plantaardig te eten? Hoe gaan we zorgen dat plantaardig eten verleidelijk, lekker en aanwezig is in Ede zodat steeds meer Edenaren kiezen voor plantaardig voedsel en ‘groene’ eiwitten? Dat is het thema van de online FoodFloor van dinsdagavond 29 juni om 19.00 uur. Iedereen kan online luisteren of meedenken.

Plantaardig eten in Ede

Praten over plantaardig eten is leuk, maar lekker plantaardig eten is natuurlijk nog leuker. Op 26 juni, 10 juli en 24 juli organiseert Astrant samen met Linke Soep drie keer een eetcafé in het gebouw van Astrant op het Kuiperplein. Alles bereid met plantaardige, duurzame en zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Reserveren is al mogelijk.  

Plantaardige eiwitten

Het verminderen van de consumptie van dierlijke eiwitten zoals vlees of zuivel is belangrijk voor het klimaat. Er zijn veel geschikte plantaardige of meer duurzame eiwitten zoals bijvoorbeeld schimmels en paddenstoelen, bonen zoals lupine, soja, erwten en linzen, zaden, zeewier en algen.

Vleesvervangers zijn nu nog vaak op basis van soja en erwten die uit het buitenland worden geïmporteerd, er wordt volop geëxperimenteerd met de lokale productie van lupine, gele erwt, veldbonen en zelfs soja. Steeds meer mensen zien het belang van het verminderen van de vleesconsumptie en bedrijven spelen daar op in. Tegelijkertijd moeten veel consumenten nog bewust worden van de noodzaak om minder vlees te eten. Daarom praten we op de FoodFloor met experts en de Voedselraad over  hoe we Ede kunnen verleiden tot plantaardig eten. Zie www.eetbaarede.nl voor meer informatie over de FoodFloor en de eetcafé’s.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie