Mijn Elektra
Mijn Elektra onbekend

De Hei-fabriek wil theatertalent laten zíen

23 juni 2021 om 07:00 Podiumkunsten

EDE Juist in een tijd dat de cultuur door corona in zwaar weer verkeert, hebben Boaz Boele, theaterdocent en Cultura de handen ineen durven slaan om een nieuw initiatief te starten: de Hei-fabriek. De Hei-fabriek is een theatergroep die per seizoen drie voorstellingen maakt. Deze voorstellingen worden gemaakt voor uiteenlopende doelgroepen en kunnen over zo’n beetje alle mogelijke onderwerpen gaan.

Voorstellingen worden door de Hei-fabriek meestal zelf geïnitieerd, maar vaker worden ze gemaakt in opdracht van een bedrijf of instelling. Zo kan een voorstelling over bijvoorbeeld gastvrijheid en klantgerichtheid personeelsleden op een nieuwe manier prikkelen en hun persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Maar ook het aankleden van een jubileum of afscheid behoort tot de mogelijkheden. Een voorstelling kan een goede ingang zijn om mensen te vermaken, een gesprek aan te gaan of lastige onderwerpen in beeld te brengen en daarmee begrijpelijk te maken. Dit kan zowel bij Cultura in huis als op locatie.

ZICHTBAARDER De spelers van de Hei-fabriek zijn tussen de 14 en 70 jaar, talentvol, en draaien al langer mee in het amateurcircuit of hebben meerdere jaren les gevolgd bij Theaterschool Cultura. Boaz Boele heeft ook voor hen een duidelijk doel voor ogen: ,,We willen acteertalent uit Ede de kans geven zich verder te ontwikkelen door de stap tussen het amateurveld en het professionele circuit te verkleinen.”

Ook heeft de Hei-fabriek als doel om theater zichtbaarder te maken voor een breder publiek. De spelersgroep wordt per voorstelling opnieuw samengesteld, om zo perfect aan te kunnen sluiten bij de wensen en kaders van de opdrachtgever.

MIJN ELEKTRA De eerste voorstelling van de Hei-fabriek is ‘Mijn Elektra’ van Koos Terpstra en speelt op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli in Cultura. Het is een moderne versie van de eeuwenoude Griekse tragedie van Sophocles. Een familiedrama waarin nog altijd actuele thema’s als rechtvaardigheid, macht en loyaliteit voorbij zullen komen. Elektra wil wraak nemen op haar moeder, omdat die haar vader heeft vermoord. Zelf kan ze het niet, durft ze het niet. De terugkeer van haar gevluchte broer biedt mogelijkheden, maar zal híj het aandurven?

Meer informatie over de eerste voorstelling en kaartverkoop via www.cultura-ede.nl of telefoonnummer 0318-672800. Ben jij zelf een toneelspeler met ambities? Of zou u graag een voorstelling willen voor bedrijf of instelling? Neem dan contact op met Boaz Boele, info@boazboele.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie