Afbeelding
Ted Walker

Harskampers met tractoren naar Ede voor petitie tegen zonneveld

17 juni 2021 om 20:20 Natuur en milieu

EDE Een flink aantal tractoren reed rond half zeven Ede binnen. De bestuurders uit Harskamp kwamen een petitie overhandigen aan de burgemeester. Het actiecomité dat zich inzet tegen een zonneveld aan de Blaakweg in Harskamp laat zich weer zien.

,,We hebben in ieder geval aandacht opgeëist”, zegt Willeke Klomp, één van de actievoerders. ,,Anders dringen wij niet door, want ze (de gemeenteraad red.) zijn star. Of ze het tegenhouden is de vraag. We zitten in een landbouw ontwikkelingsgebied. Daar mogen boeren uitbreiden. Dat wordt met een zonneveld de boeren ontnomen.” Klomp vervolgt: ,,Het is goede landbouwgrond en volgens mij is er genoeg plek op daken.” Het doel van de actiegroep was ,,om de boeren te helpen en ze zichtbaar te maken.” 

BURGEMEESTER VERHULST ,,We zijn hier niet in Wit-Rusland”, zegt Verhulst die daarmee bedoelt dat er altijd overlegd kan worden over problemen. ,,Dit probleem is op een keurige manier onderstreept, het effect is bereikt. Men biedt zelfs een alternatief aan op daken. Ze komen niet voor niks met twintig tractoren; je ziet hoe het leeft. Het is nu aan de gemeenteraad om hierover te beslissen.”


Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie