Luuk de Vries scoort mooie vijfde plaats bij debuut wedstrijd in zijn klasse
Luuk de Vries scoort mooie vijfde plaats bij debuut wedstrijd in zijn klasse RM Imagestudio

Mooi debuut Lunteraan Luuk de Vries

19 juni 2021 om 20:39 Overig

LUNTEREN De 10-jarige Luuk de Vries deel uitmakende van het BB64 Academyteam, dat onder leiding stand van de bekende coureur Bo Bendsneyder heeft zaterdag tijdens de eerste races Molenaars NSF 100 op het kartcircuit De Landsard (Veldhoven) uitstekend gepresteerd.

Eip Janssen

,,In de eerste race met twintig sterke rijders een vierde plaats. In de tweede race die wat anders verliep dan we gewend zijn een vijfde plaats. In het algemeen klassement nu een vijfde positie. Ik ben tevreden”, reageert Luuk (archieffoto) vrij snel na afloop.

Hij start in de kwalificaties op zijn Molenaar NSF 100 motor op nieuwe banden. 

,,Ik had niet gelijk de goede grip. Ik heb de sessie rustig opgebouwd. Dat resulteert in de echte races uiteindelijk in een P4”, glundert de jonge Lunteraan.

In de eerste race, zijn debuut in zijn klasse voelt Luuk de nodige spanning. 

,,Mijn start was wat minder. Ik liet door de zenuwen de koppeling wat slippen. Ik zakte naar een zesde plaats terug maar weet mij snel te herpakken”, legt Luuk geduldig uit.

Hij rijdt een constante race en sneller dan in de kwalificatie. ,,Ik kom 0,3 seconden te kort om een derde plek te pakken”, kijkt hij terug.

In de tweede race wordt het veld gehinderd door een ambulance die even eerder was ingezet.

,,Dit betekende dat onze race werd ingekort tot acht ronden. In de eerste bocht word ik naar buiten gedrukt. Het gevolg is dat ik ineens op P8 terecht kom. Dan ga je het gevecht aan en op de streep een vijfde plaats. Wel heb ik mijn PR nog wat meer weten aan te scherpen. Het was een leerzame wedstrijd. Ik denk terug te kunnen kijken op ene goede wedstrijd”, besluit de jonge Luuk de Vries gedecideerd.

Klassement:

1. Jurrien van Crugten (Hoogerheide) 50

2. Julian van Kalkeren (Erica) 36

3. Shayden Rodgers (Druten) 36

4. Thije Ligtermoed  (Montfoort)  24 

5. Luuk de Vries (Lunteren) 24

De racekalender is door de coronaperikelen voortdurend aan wijzigingen onderhevig. Op dit moment zijn de volgende wedstrijden gepland in Assen.

Race 2 is op zaterdag 10 juli, TT Junior Track en Race 3 op zondag 11 juli TT Junior Track.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie