Afbeelding
Ted Walker

Fietser ernstig gewond bij ongeval op druk Edes kruispunt

21 juni 2021 om 10:11 Ongeval

EDE Bij een ongeval tussen een fietser en een vrachtwagen op de Klinkenbergerweg in Ede is maandagochtend de fietser ernstig gewond geraakt.

De fietser, een 53-jarige vrouw uit Ede, werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De kruising tussen de Arnhemseweg, Raadhuisstraat en Klinkenbergerweg werd afgezet, net als een deel van de Arnhemseweg vanaf het centrum naar die kruising. Voor het ongeval werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze hulpdienst is niet ter plaatse gekomen. Of er elders een samenkomst heeft plaatsgevonden is niet bekend.

De politie heeft, ondanks dat het slachtoffer al naar het ziekenhuis werd vervoerd, zichtschermen geplaatst. De vrachtwagenchauffeur, een 56-jarige man uit Zoetermeer, is volgens de procedure bij dit soort ongevallen aangehouden, en kan een verklaring afleggen bij de politie. Van hem werd ook een adem- en speekseltest afgenomen. Hieruit bleek dat de man niet onder invloed van alcohol of drugs verkeerde. De forensische opsporingsdienst van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen. De bevindingen van de politie worden in een proces-verbaal samengevat en aan het Openbaar Ministerie aangeboden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie