Achterste rij: wethouder Meijer van de gemeente Ede en de bestuurders VO-scholen. Voorste
rij: Nicole Weigergangs (gemeente Ede), Willienda Dam, Alexander van Horssen, leerlingen en
Wilhelmien Baalbaki, allen ISK.
Achterste rij: wethouder Meijer van de gemeente Ede en de bestuurders VO-scholen. Voorste rij: Nicole Weigergangs (gemeente Ede), Willienda Dam, Alexander van Horssen, leerlingen en Wilhelmien Baalbaki, allen ISK. CSG Het Streek

Scholen en gemeente verlengen samenwerking rondom Internationale Schakelklas

22 juni 2021 om 07:55 Onderwijs

EDE CSG Het Streek, Marnix College, Pallas Athene College, Aeres VMBO Ede en de gemeente Ede hebben hun onderlinge samenwerking om nieuwkomers in de leeftijd van 12 tot 18 jaar middelbaar onderwijs te bieden opnieuw bekrachtigd met een convenant. 

Vier jaar geleden pakten deze scholen met de gemeente Ede hun gezamenlijke verantwoordelijkheid om de centrale onderwijsopvang voor nieuwkomers te regelen. Bij de Internationale Schakelklas (ISK) worden de jongeren gedurende maximaal drie jaar voorbereid op deelname aan regulier onderwijs of op een plaats op de arbeidsmarkt. De samenwerking wordt nu gecontinueerd, waarbij de nadruk ligt op stabilisering en optimalisering van de onderwijskundige aansturing, de facilitering en het onderwijs- en ondersteuningsaanbod.

GELIJKE KANSEN Alexander van Horssen, directeur van Het Streek College en de ISK: ,,Het is duidelijk dat de kansen van nieuwkomers in het Nederlandstalig onderwijs niet dezelfde zijn als de kansen die leerlingen hebben voor wie Nederlands de eerste taal is. In het kader van kansen gelijkheid gaat het op de ISK niet alleen om het leren van de Nederlandse taal. Het is heel belangrijk dat onze leerlingen gehoord worden en zich gehoord voelen. Pas dan wordt duidelijk wat de behoeftes van de jongeren zijn. Maatwerk leidt uiteindelijk naar succesvolle leerlingen die niet alleen de weg in de Nederlandse maatschappij kennen, maar daar ook deel vanuit maken. Waardoor zij in staat zijn het maximale uit zichzelf te halen. Ik ben verheugd om gezamenlijk meer in te kunnen zetten op stabilisering en de doorontwikkeling van de ISK.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie