Afbeelding
Redactie EdeStad

Reclamebelasting Ede en Bennekom gehalveerd vanwege corona

22 juni 2021 om 13:48 Politiek

EDE De reclamebelasting die ondernemers in de centra van Ede en Bennekom betalen, wordt over 2021 gehalveerd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De ondernemersstichtingen krijgen hierdoor minder geld binnen, maar de gemeente staat daarvoor garant en heeft daarvoor middelen gereserveerd in de Herstelagenda Corona.

Reclamebelasting wordt alleen in de centra van Ede en Bennekom geheven. De opbrengst wordt overgemaakt naar de ondernemersstichtingen van de centra en gebruikt voor collectieve promotie van het centrum. Beide stichtingen hebben de gemeente gevraagd of de belasting in 2021 gehalveerd kan worden.

SUBSIDIE ,,Veel ondernemers hebben het vanwege corona bijzonder lastig dit jaar, dus als gemeente werken we graag mee aan het verzoek van de stichtingen om de belasting dit jaar te halveren”, zegt wethouder Jan Pieter van der Schans. ,,Aan de andere kan willen we graag dat er ook dit jaar als het kan nog leuke dingen te beleven zijn in de centra. Als de stichtingen in Bennekom en Ede dat met het geld dat ze nu binnenkrijgen niet kunnen organiseren, zal de gemeente daarvoor subsidie geven.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie