Marian Teer, directeur Woonstede, Roel Wijlens, directeur Koopmans Bouw, en Harry Dijkstra, directeur Van Wijnen Arnhem, gaven dinsdag het officiële startsein
Marian Teer, directeur Woonstede, Roel Wijlens, directeur Koopmans Bouw, en Harry Dijkstra, directeur Van Wijnen Arnhem, gaven dinsdag het officiële startsein MARNIX KLOOSTER FOTOMX.NL

Nieuwbouw Kolkakkerbuurt Ede van start

22 juni 2021 om 16:22 Nieuwbouw

EDE Bouwbedrijven Koopmans Bouwgroep en Van Wijnen zijn in opdracht van woningcorporatie Woonstede gestart met de nieuwbouw in de Edese Kolkakkerbuurt. Dinsdag gaven de betrokken partijen het officiële startsein. Dat gebeurde met het leggen van een vloerplaat.

De Kolkakkerbuurt moet volgens de betrokken partijen in meerdere fases getransformeerd worden tot een tuindorp van deze tijd. Eerder renoveerde Woonstede 50 historische woningen en sloopte ze de eerste 68 woningen in de wijk. 

NIEUWBOUW Nu is gestart met de volgende fase: de nieuwbouw van de eerste 85 woningen. Marian Teer, directeur van Woonstede, is verheugd over de start: ,,Heel mooi dat de plannen, die we samen met de bewonerscommissie Kolkakker hebben bedacht, nu echt tot uitvoering komen en dat we kunnen zien hoe mooi de nieuwbouw aansluit bij de gerenoveerde woningen.” In totaal realiseert Woonstede 155 nieuwe woningen in de Kolkakkerbuurt.

Het stedenbouwkundig plan Kolkakkerbuurt kent drie type woningen. Koopmans Bouwgroep realiseert in deze fase 45 eengezinswoningen en 10 levensloopbestendige woningen aan de Brinkweg, Den Brink, Talmalaan en Klaprooslaan. Van Wijnen bouwt gelijktijdig 25 appartementen aan de Kolkakkerweg en Brinkweg. Ook bouwt van Wijnen 5 eengezinswoningen aan de Kolkakkerweg. 

OPLEVERING De laatste oplevering hiervan vindt, naar verwachting, begin 2022 plaats. De aannemers starten vervolgens met de bouw van de overige 56 woningen en 14 appartementen.

Huurders die terugkeren naar de wijk hebben onlangs als eerste hun keuze kenbaar gemaakt.  De overige beschikbare woningen biedt Woonstede aan via het reguliere woonruimteverdeelsysteem Huiswaarts.nu.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie