Christelijke Hogeschool Ede
Christelijke Hogeschool Ede CHE

CHE-studenten zeer tevreden over hun opleiding

23 juni 2021 om 08:45 Onderwijs

EDE Uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2021 komt dat studenten van de Christelijke Hogeschool Ede hun opleiding gemiddeld met een score van 3,9 op een schaal van 5 beoordelen. Dit ligt ruim boven het gemiddelde van 3,65. De sfeer op het CHE krijgt zelfs een 4,4 wat landelijk een gemiddelde krijgt van 4. 

De NSE is begin 2021 afgenomen onder alle studenten van hogescholen en universiteiten in Nederland. Deze enquête is bedoeld om een objectief beeld van opleidingen te geven en daarmee studiekiezers te helpen met inzicht in de sterke en zwakke punten van opleidingen. Studenten zijn bevraagd over de aspecten als inhoud en opzet van de opleiding, loopbaanvoorbereiding, begeleiding, sfeer en hun docenten.

De waardering voor de CHE scoort over de hele breedte hoger dan het landelijk gemiddelde, maar CHE-studenten zijn vooral tevreden over de betrokkenheid die ze met hun eigen opleiding ervaren. Ook over de begeleiding en hun docenten zijn de studenten uitgesproken positief. De studenten zien nog ruimte voor verbetering op het gebied van de flexibiliteit van studieprogramma’s, internationale aspecten, toetsing en beoordeling.

COMPLIMENT Voorzitter College van Bestuur van de CHE Jan hol: ,,Deze waardering is een geweldig compliment aan het aders van onze docenten. Zeker in een periode met de uitdagingen van lock-downs, online onderwijs en het gebrek aan fysieke ontmoetingen zijn we blij dat we het contact met onze studenten hebben kunnen houden. De verbeterpunten, die uit de enquête naar voren komen, gaan we voortvarend aanpakken.”

,,De coronacrisis deed een beroep op ieders flexibiliteit en heeft ons daarnaast nieuwe dingen geleerd”, aldus Hol. ,,Deze lessen gaan we gebruiken bij de innovatie van onze opleidingen, zodat we ook in de toekomst blijvend weten aan te sluiten bij de behoeften van studenten aan betrokken, flexibel en persoonlijk onderwijs.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie