De Smederij Ede
De Smederij Ede PMHEde

De Smederij opent deur op Veteranendag

24 juni 2021 om 08:00 Historie

EDE Aanstaande zaterdag 26 juni is het Nederlandse Veteranendag. Op deze dag opent de Smederij aan de Verbindelaarsweg voor het eerst na de coronacrisis van 13.00 tot 17.00 uur de deur. 

door Gerard van Wijk

Het Veteranen OntmoetingsCentrum Ede (VOC) hoopt veel veteranen te mogen verwelkomen. ,,Er is de laatste tijd keihard gewerkt om de Smederij weer prachtig in te richten en de mooie tentoonstelling ´De zeven Edese kazernes en haar bewoners’ in te richten.” De inloop is vrij, belangstellenden hoeven zich niet van tevoren aan te melden.

De Smederij is het militair-historisch informatiepunt van het Platform militaire historie. Het is gesitueerd op de voormalige Arthur Koolkazerne, in een monumentaal gebouw. Doel van het informatiepunt is het battlefieldtoerisme in Ede te ondersteunen. Er worden rondleidingen verzorgd en exposities georganiseerd.

Het VOC hoopt dat de openstelling een opmaat zal zijn voor het normaal openstellen van de Smederij op de tweede woensdag (blauwe hap) en de laatste vrijdag van de maand, te beginnen op woensdag 14 en vrijdag 30 juli.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie