Afbeelding
Woest en Bijster Festival

Festival Woest & Bijster volgend jaar in Ede

26 juni 2021 om 15:44 Evenementen

EDE Het kunstfestival Woest & Bijster wordt volgend jaar in Ede gehouden. Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen van de VVD. De subsidie van 125.000 euro die de gemeente voor dit jaar voor het festival had gereserveerd is beschikbaar voor het in 2022 te houden evenement. 

Voor het aangepaste projectplan moet de provincie Gelderland nog een natuurvergunning afgeven. Binnen de gemeentelijke begroting van cultuur is rekening gehouden met een beperkte kostenverhoging.

RUST, NATUUR EN KUNST Het gaat om een kunstfestival met landelijke uitstraling, dat enige jaren geleden voor het eerst werd georganiseerd in de gemeenten Ede en Renkum. Met een beeldenroute, theatervoorstellingen en artists in residence, gemaakt voor en geïnspireerd op de natuur van de Zuid-Veluwe. ,,Rust, natuur en kunst: een feest voor de zintuigen en de verbeelding.” 

Om de organisatie te professionaliseren is recent een raad van toezicht benoemd, met Pauline Krikke als voorzitter, voormalig burgemeester van Arnhem en Den Haag. Volgens Krikke groeit Woest & Bijster in bezoekersaantallen en belangstelling. ,,Kunstenaars uit binnen- en buitenland verdiepen zich in het landschap en ontwikkelen vanuit die inspiratie nieuwe kunstwerken en voorstellingen. Dat levert spectaculaire, intieme en tot nadenken stemmende beelden en verhalen op. Kunstenaars en publiek leren opnieuw naar het landschap en elkaar kijken. De Zuid-Veluwe biedt een adembenemend decor met een uitstraling van ruige kracht, lieflijkheid en kwetsbaarheid.” 

GROTER De organisatie wil zich verder ontwikkelen en volgend jaar een groter festival organiseren, dat meer bezoekers kan ontvangen. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.woestenbijster.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie