Afbeelding
Theo Beumer

Competitiestart honkballers Moorfielders mislukt

27 juni 2021 om 22:33 Honkbal

EDE De Edese honkballers van Moorfielders (archieffoto) leden in de eerste competitiewedstrijd een 9-12 nederlaag bij het Veenendaalse Blue Socks 2.

Eip Janssen

De wedstrijd tegen de Blue Socks reserves ging in de eerste drie inningen redelijk gelijk op. Er waren aan weerskanten een aantal hits, maar Moorfielders bleek moeite te hebben met de startende pitcher van de Veenendaalse tegenpartij.

Naarmate de wedstrijd vorderde bleven de Moorfielders moeite hebben met de timing van de pitches, wat na een aantal kleine maar cruciale veldfoutjes tot een achterstand leidde.

Een aantal slagmannen van de Edese ploeg begon er weer in te komen en rond het eind van de vierde inning begonnen de honken voller te raken. Uitblinker aan de kant van Moorfielders was Luuk van Maurik, de catcher. Hij liet geen bal schieten ondanks dat er door de verschillende werpers van de Veenendalers vaak in de grond werd gegooid.

Het echte keerpunt kwam toen de startende pitcher van de Moorfielders (Ron van de Linden) gewisseld werd. Hoewel de relievers keurig hebben gegooid bleek het tekort aan pitchers fataal. De 9-12 nederlaag bleek onontkoombaar.

Zondag speelt Moorfielders tegen UVV 3. De wedstrijd die wordt gespeeld in Veenendaal (terrein Blue Socks) begint om 10.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie