Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge Ede

28 juni 2021 om 09:56 Sport Deel je nieuws

Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Wandelen is een uitstekende activiteit om in beweging te blijven. Regelmatig wandelen versterkt de spieren en gewrichten, stimuleert de bloedsomloop, het verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en overgewicht. Beweging maakt ook nog eens weerbaarder tegen virussen, zoals corona.  Voor Sportservice Ede zijn sport, bewegen en een gezonde leefstijl belangrijke speerpunten. Daarom nodigt zij iedereen die zijn of haar leefstijl wil verbeteren - en speciaal mensen met diabetes - uit om mee te doen met één van de drie de Nationale Diabetes Challenges in Ede. De start is op 6, 7 en 8 juli.

Bij de wandeluitdaging wordt tien weken lang één keer per week samen met anderen een wandeling gemaakt. Bij de wandeling sluit een zorgverlener en/of (buurtsport)coach aan. Het wandelen in een groep is niet alleen leuk en gezellig, maar motiveert ook om het vol te houden. Reacties van deelnemers uit voorgaande jaren zijn lovend en veel van die deelnemers zijn ook na de tien weken blijven wandelen. Onderzoek laat ook  zien dat deelnemers zich na hun deelname fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben.

De Nationale Diabetes Challenges worden uitgevoerd in samenwerking met Malkander, huisartsen, diëtisten, Leef in Beweging XL en Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Meedoen kan op drie plekken:
- Beatrixpark, dinsdagavond om 19:00 vanaf Eerstelijnscentrum Beatrixpark. Start 6 juli.
- Ede Veldhuizen Ericahorst, woensdagavond om 19:00 vanaf Buurthuis de Ericahorst. Start 7 juli.
- Ede Zuid, donderdagavond om 19:00 vanaf kinderboerderij De Oude Hofstede. Start 8 juli.

Om iedereen de gelegenheid te geven mee te doen kost deelname slechts € 5,50 voor tien weken.

Wie graag mee wil doen kan meer informatie vinden en zich aanmelden via:

https://www.sportservice-ede.nl/ndc

Meer informatie is ook verkrijgbaar bij buurtsportcoach Manon Bouwman 06 – 83 91 05 65 of Manon.bouwman@sportservice-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie