Thijs Clercx verwelkomt zijn gasten graag weer voor de vrijmibo, net als de andere horecazaken in Ede-centrum.
Thijs Clercx verwelkomt zijn gasten graag weer voor de vrijmibo, net als de andere horecazaken in Ede-centrum. Boy Imminck

Horeca Ede-centrum in actie: ‘Structureel gezelliger tijdens vrijmibo’

30 juni 2021 om 09:00 Zakelijk

EDE De zon schijnt, de maatregelen verdwijnen steeds meer en de deuren van de horecazaken in het centrum van Ede staan weer compleet open. Het is tijd om weer wat meer te vieren, vindt ook de Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE). Met een speciale actie wordt de vrijdagmiddagborrel vanaf komende vrijdag weer nieuw leven ingeblazen. ,,We hebben onze klanten gemist’’, zegt Thijs Clercx als SBE-bestuurslid en mede-eigenaar van Café Substitute op het Museumplein in Ede.

door Boy Imminck

Met de actie rond de vrijmibo willen de Edese horecaondernemers een mooie afsluiter van de werkweek creëren. ,,Voordat de coronapandemie uitbrak hadden we als horeca in Ede-centrum altijd zo’n moment op vrijdagmiddag. Als je een rondje liep langs de zaken, was er bij de meesten wel een portie gezelligheid te vinden. Maar er waren ook verbeterpunten’’, vindt Clercx.

,,Soms ontbrak de focus op een echt mooi horecamoment op vrijdagmiddag. Met deze actie willen we dat op de korte, maar ook op de lange termijn terugkrijgen. Het wordt weer structureel gezelliger op vrijdagmiddag.’’

Een vrijdagmiddagborrel is niet alleen goed voor je sociale contacten, benadrukt Clercx. ,,Ook zakelijk kan het veel opleveren. Daarom is het ook jammer dat veel grote bedrijven niet in het centrum van Ede gevestigd zijn. Dan is de drempel namelijk minder hoog om even een café of restaurant binnen te stappen. Nu het thuiswerken door de pandemie weer meer naar de achtergrond verdwijnt is het moment aangebroken om weer naar de Edese horeca toe te komen. Maar als je wel thuis werkt kan de vrijmibo ook een reden zijn om je collega’s weer te ontmoeten en fysiek bij te praten’’, zegt hij. ,,En begrijp me niet verkeerd, de Edese horeca is breder dan alleen het Museumplein. Denk eens aan de zaken op de Markt of rond de Oude Kerk. Elk bedrijf heeft z’n eigen doelgroep.’’

Alle horecaondernemers in Ede-centrum worden aangemoedigd om ‘iets speciaal’ te doen rond de vrijmibo. ,,Dat kan variëren van een lekker kaasplankje of extra nootjes bij de borrel. Of bijvoorbeeld een leuke artiest met livemuziek. Samen versterken we het effect van de actie en kunnen we het ook voor de lange termijn tot een succes maken. Uiteindelijk moeten de gasten komen en de ondernemer moet zorgen dat hij of zij er klaar voor is.’’

,,We nodigen elke ondernemer met zijn of haar personeel uit voor de vrijmibo. Maar ook mensen die samen sporten of op een andere vereniging zitten. Kom lekker op het moment dat je klaar bent met werken even langs. Combineer de borrel met een diner of met het doen van de boodschappen. Laten we samen de vrijdagmiddag weer tot een feest maken in Ede-centrum.’’

Deze advertorial wordt u aangeboden door Stichting Binnenstadmanagement Ede (SBE). Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie