Wijnand Dekker en Anneke Dooyeweerd openden op 1 juli 2006 hun praktijk.
Wijnand Dekker en Anneke Dooyeweerd openden op 1 juli 2006 hun praktijk. Praktijk Dekker & Dooyeweerd

Praktijk Dekker&Dooyeweerd biedt al 15 jaar hulp aan kind en jeugd

30 juni 2021 om 13:58 Zakelijk

EDE De praktijk van Dekker&Dooyeweerd bestaat op 1 juli 15 jaar. Er is, ook in de coronatijd, met veel betrokkenheid en voldoening gewerkt om kinderen kansen te geven. Wijnand Dekker (GZ-psycholoog) en Anneke Dooyeweerd (pedagoog en coach) besloten op 1 juli 2006 te starten met een psychologenpraktijk voor kinderen en jeugdigen. Inmiddels werken er naast Dekker en Dooyeweerd en de administratieve ondersteuning nog twaalf andere orthopedagogen en (GZ)psychologen. Voor verwijzers, ouders en scholen is Dekker&Dooyeweerd een begrip geworden in Ede en omstreken.

Onderzoek en hulp bij emotionele problematiek en gedragsproblematiek Wijnand Dekker: ,,Onze praktijk behoort bij de Generalistische basis GGZ en we bieden hulp aan kinderen en jeugdigen (tot 18 jaar) met emotionele problematiek en gedragsproblematiek. Dit doen we in goede samenwerking met ouders en scholen. In het traject van aanmelding en intake inventariseren we welke vragen er zijn over de ontwikkeling van het kind en waar onze gesprekken en onderzoeken zich op gaan richten. Ouders komen bijvoorbeeld bij ons met opvoedingsvragen, vragen over emotieregulatie, een negatief zelfbeeld en depressieve klachten of opvallende problemen in contact en communicatie. Ouders maken zich geregeld zorgen, weten soms niet hoe te reageren op het gedrag en vragen zich ook af wat er mogelijk achter het gedrag zit. In het onderzoekstraject blijkt soms dat er sprake is van een diagnose zoals ADHD, autisme, een angststoornis of een depressieve stoornis. In de eindrapportage over het onderzoek wordt zo duidelijk mogelijk aangegeven wat er aan de hand is en hoe kenmerken van het kind en van de omgeving (gezin, school) met elkaar samenhangen. De adviezen vanuit het onderzoek worden besproken en geregeld volgt ook een behandeltraject bij Dekker&Dooyeweerd.”

Vanuit de huidige Jeugdwet valt onderzoek en hulpverlening van Dekker&Dooyeweerd binnen de vergoede zorg van de gemeente. Anneke Dooyeweerd heeft vanuit de praktijk vaak contact met gemeenten en geeft aan dat een goede samenwerking belangrijk is: ,,Toen de Jeugwet op 1 januari 2015 actueel werd, hadden gemeenten weinig tijd gekregen om zich voor te bereiden. Inmiddels zijn veel stappen gemaakt en weten we op welke manier we een beroep kunnen doen op de gemeente. Er is een goede samenwerking ontstaan waarbinnen ruimte is om van elkaar te leren. Het is heel belangrijk dat onze hulp vergoed wordt door de gemeente. Op deze manier kunnen we kinderen kansen geven, ongeacht de maatschappelijke positie van ouders.”

DYSLEXIE Dekker&Dooyeweerd kent ook veel expertise over leerproblematiek en dyslexie. Voor kinderen in het basisonderwijs met een ernstige vorm van dyslexie wordt onderzoek en behandeling geboden binnen de vergoede zorg van de gemeente. Dekker geeft aan: ,,Een behandeltraject biedt deze kinderen meer zelfvertrouwen en succeservaring. Tijdige onderkenning van de problematiek is van groot belang voor je ontwikkeling in het onderwijs en in de maatschappij. We merken ook dat ouders hier heel blij mee zijn en soms naar ons toekomen om te zeggen dat we een 10 verdienen. Dat geeft heel veel voldoening.”

BETEKENISVOL Dooyeweerd: ,,We zijn heel blij met de manier waarop we in ons team met elkaar samenwerken en zo ook aansluiting kunnen vinden bij kinderen en ouders. Ouders ervaren echte belangstelling voor hun verhaal en ze waarderen dat. We zijn een heel toegankelijke praktijk. Je bent als ouder kwetsbaar in je kind en je hebt dan iemand nodig die echt naar je luistert en belangstelling voor je heeft. Heel fijn als je op deze manier betekenisvol kunt zijn. Dat is voor mij het belangrijkste als ik terugkijk op de afgelopen 15 jaar en dat willen we ook meenemen naar de toekomst.”

Informatie: Dekker&Dooyeweerd. Ericalaan 6a, 6711 MZ Ede, 0318-438819, info@dekkerdooyeweerd.nl, www.dekkerdooyeweerd.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door Dekker&Dooyeweerd. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie