Afbeelding
Gemeente Ede

Zwerfafvalbrigades als nieuwe aanpak van zwerfafval in Harskamp

29 juni 2021 om 14:57 Natuur en milieu

HARSKAMP In samenwerking met de gemeente Ede organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond over een nieuwe aanpak van zwerfafval in Harskamp. De informatieavond zal plaatsvinden op woensdag 14 juli in Dorpshuis De Spil in Harskamp. De bijeenkomst start om 19.30 uur. 

In Ede zijn er steeds meer mensen actief bezig met het opschonen van de omgeving, alleen of in groepjes. Onder het motto van ‘samen bereik je meer’ zijn SLG en de gemeente Ede een aantal jaar geleden begonnen met het oprichten van zwerfafvalbrigades. Ook in Harskamp is het nu zo ver. De vrijwilligers van deze brigades trekken er samen of alleen op uit om zwerfafval te verzamelen.

De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades. ,,Het is een waardevolle aanvulling op de al bestaande initiatieven om zwerfafval aan te pakken.” Er zijn inmiddels al meer dan 60 zwerfafvalbrigades opgericht in Gelderland. 

De deelnemers spreken zelf af wanneer ze eropuit trekken, hoe groot de groepjes zijn en op welke locaties ze actief zijn. Voordat de brigade van start gaat krijgen de vrijwilligers arbo- en veiligheidsinstructies van SLG. Ook ontvangen zij alle benodigde materialen. De gemeente zorgt voor afvoer van het afval.

Op woensdag 14 juli wordt het concept nader uitgelegd en worden er vragen beantwoord. De avond zal plaatsvinden Dorpshuis De Spil, Molenweg 8 in Harskamp en gaat om 19.30 van start. Meer informatie en het aanmeldformulier is te vinden op de website.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie