Afbeelding
Wim van Kessel

Sander van Roekel met Team Kuipers naar Bakoe voor Tsjechië-Denemarken

1 juli 2021 om 11:52 Voetbal

EDE (ANP) De Edese grensrechter Sander van Roekel mag voor het Europees Kampioenschap voetbal naar Bakoe. Scheidsrechter Björn Kuipers heeft daar zaterdag de leiding over het duel tussen Tsjechië en Denemarken in de kwartfinales van het EK. De 48-jarige Kuipers geeft om 18.00 uur het eerste fluitsignaal in het Olympisch Stadion van de hoofdstad van Azerbeidzjan.

De Nederlandse toparbiter fluit zijn derde wedstrijd op het EK. Team Kuipers had de leiding over de groepswedstrijden Denemarken-België (1-2) en Spanje-Slowakije (5-0). Pol van Boekel en Kevin Blom fungeren als videoarbiters bij het duel. Ze zitten op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA in Nyon achter de tv-schermen, om Kuipers te assisteren.

Tsjechië bereikte de kwartfinales door het Nederlands elftal zondag in Boedapest met 2-0 te verslaan. Denemarken was een dag eerder met 4-0 te sterk voor Wales, in het laatste duel op dit EK dat in Amsterdam werd gespeeld.

Met Danny Makkelie is nog een Nederlandse scheidsrechter actief op het EK. Makkelie floot in de achtste finales Engeland-Duitsland (2-0) op Wembley.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie