Afbeelding
Ted Walker

Eerste competitiepunt Moorfielders

4 juli 2021 om 17:04 Honkbal

EDE De Edese honkballers van Moorfielders (archieffoto) hebben in de vijfde klasse het eerste punt behaald. Tegen UVV 3 (Vleuten) werd een 12-12 gelijkspel behaald.

Eip Janssen

,,Best uniek een gelijkspel. Maar deze competitie worden maar zeven inningen gespeeld. Dus het zal vaker voorkomen”, opent woordvoerder Erik Maurits.

Hij neemt de coaching waar voor de wegens zakelijke beslommeringen afwezig vaste coach Max Verkleij.

Moorfielders kon de geboden kansen om de eerste zege te behalen niet benutten. ,,Na een aarzelende start werden er vanaf de tweede inning aan weerskanten wat foutjes gemaakt. De ervaren ploeg UVV wist daar beter gebruik van te maken en wist in de derde inning al op een 2-9 voorsprong te komen.”

Daarna herstelde Moorfielders zich en een goede en efficiënte samenwerking tussen pitcher Ron van der Linden en catcher Luuk van Mourik werd de achterstand teruggebracht naar 5-9.

,,Door de inmiddels opgewarmde knuppels in combinatie met agressief en alert honklopen kwam de kans op winst ineens binnen handbereik. Langzaam kroop Moorfielders dichterbij. In de laatste inning met twee man op de honken kon de stand niet naar winst worden omgebogen. Het bleef 12-12.

,,We hebben fantastisch teruggevochten. Een goede teamprestatie”, was coach Erik Maurits toch wel tevreden.

Zondag gaat Moorfielders op bezoek bij Wyck Lions in Wijk aan Zee.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie