Drummer
Drummer Freek Wolff

Dave McGraw en Mandy Fer imponeren bij Live Stage Marnix

18 mei 2018 om 16:49 lokaal Deel je nieuws

EDE Dat alleen 'grote namen' in de wereld van de artiesten indruk kunnen maken, werd woensdagavond in De Bospoort naar het rijk der fabelen verwezen. Het Amerikaanse duo Dave McGraw en Mandy Fer imponeerde enorm met fantastische liedjes.

Het stel werd bijgestaan door een bassist en een strakke drummer die deden waarvoor ze meegereisd waren: goed begeleiden. Hierdoor kwamen de liedjes bijzonder mooi uit de verf bij weer een zeer geslaagde editie van Live Stage Marnix.

Country, pop, rock en folk zijn de stijlen die de singersongwriters McGraw en Fer gebruiken in boeiende eigen songs. Mandy stal de show met wervelend en smeuïg gitaarspel op haar electrische Fender Strat. Bovendien beschikt deze dame over een fluwelen stem die herinnert aan namen als Sheryl Crow en in minder mate Shawn Colvin. De combinatie met het timbre van haar partner Dave klinkt fraai in de meerstemmige delen.

Er werd gespeeld van het sterke album 'Seed of a pine', terwijl ook nieuwe nummers de revue passeerden. Mooi was de anekdote bij het liedje Carillon, omdat de inspiratie werd gevonden bij een kerktoren  in Amsterdam en de 'trompetman' die in een bootje op de grachten zijn muziek laat horen. Het publiek in het volle zaaltje zong het refrein luid en duidelijk mee. Mandy en Dave konden dit wel waarderen. Als uitsmijter klonk 'Dreams', een cover van Fleetwood Mac.

Dave McGraw
Mandy Fer
Bassist
Mandy Fer
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie