Afbeelding
Sous vide

We mogen weer naar de restaurants, maar willen we dat wel?

5 juli 2021 om 08:20 Partnercontent

Het lijkt voor veel mensen al tijden geleden, dat zij voor het laatst een restaurant bezochten. In de afgelopen anderhalf jaar deden we het met maaltijden die aan huis werd bezorgd. Nu we weer het terras op mogen, is de vraag: willen we dit eigenlijk wel? Doordat we de afgelopen anderhalf jaar voortdurend zelf gekookt hebben, zijn onze vaardigheden verbeterd. Wellicht heb je tal van nieuwe recepten gevonden, ben je gestart met een nieuwe techniek als sous vide koken, enzovoorts. Daar komt bij dat de zomermaanden je eindelijk de kans bieden om de barbecue weer uit de schuur te halen! Het was in mei en juni al meermaals mooi weer om te gaan barbecueën. Wat is er lekkerder, dan de geur van gegrilde groenten en stukjes vlees of vis?

Verkoop van keukengerei nam toe

De groeiende populariteit van nieuwe kooktechnieken werd ook in diverse webwinkels gemerkt. We investeren massaal in een nieuwe keuken, evenals in bijvoorbeeld een badkamer of herinrichting van de tuin. Dit betekende dat ook de keukengerei vaak vervangen werd. Denk aan mensen die voorheen op gas kookten en nu over zijn gegaan naar een inductiekookplaat. Pannen moet in dit geval vervangen worden, om de warmtegeleiding te optimaliseren.

Meer tijd om te kunnen koken 

Niet alleen de nieuwe keuken met nieuwe keukengerei maakt dat we meer plezier hadden in het bereiden van gerechten. Ook hadden we door de pandemie meer tijd om te koken. Voorheen kwam je pas laat van het werk en moest er snel een maaltijd op tafel komen. Tijdens de pandemie zat je niet meer met de reistijd, wat je veel meer tijd gaf voor andere zaken. Een lekker gerecht koken is er een voorbeeld van! Denk daarnaast ook aan meer sporten, meer tijd voor de kinderen, enzovoorts.

De vraag naar maaltijden aan huis bleef groot 

Tijdens de pandemie hebben veel ondernemers in de horeca naar mogelijkheden gezocht, om hun omzet enigszins te kunnen redden. In plaats van gasten te ontvangen, werden maaltijden naar de gasten toegebracht. Niet alleen voor de restaurants een mooie kans, maar ook voor de consument. Verschillende dure restaurants boden de maaltijden aan huis tegen een hele scherpe prijs aan. Een goede kans om als consument eens te proeven van de gerechten van deze luxe horecagelegenheden. De verwachting is niet dat deze aan huis geleverde maaltijden direct verdwijnen. Nog steeds vormt het een belangrijk onderdeel van de omzet van restaurants.

Niet iedereen volledig gevaccineerd

Het hangt samen met het feit, dat veel mensen nog niet volledig gevaccineerd zijn. Om henzelf en bijvoorbeeld kwetsbare familieleden te beschermen, durven zij nog niet de drukte van het terras of de kroeg op te zoeken. Een maaltijd aan huis laten bezorgen is een goed alternatief, om toch heerlijk te kunnen dineren!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie