Celine van Heerikhuize op weg naar 2e plaats op 1500m.
Celine van Heerikhuize op weg naar 2e plaats op 1500m. Peter Navarro/Climax

Twee clubrecords bij eerste competitiewedstrijd voor senioren Climax

5 juli 2021 om 09:42 Sport Deel je nieuws

Op zondag 4 juli konden ook de senioren van Atletiekvereniging Climax eindelijk weer aantreden voor een competitiewedstrijd. In Harderwijk eindigden de Climax vrouwen als vijfde in de poule. De wedstrijd bij de mannen werd door het noodweer boven Harderwijk afgebroken. Afhankelijk van een beslissing van de Atletiekunie over deze afgelasting zijn zij als vijfde of als zevende in de poule geëindigd.

Het damesteam staat nu landelijk 14e in de 2e divisie. Celine van Heerikhuize werd tweede op de 1500 meter en verbrak met haar tijd van 4:39.08 minuten het 30 jaar oude clubrecord voor meisjes U18. De 4 x 400 meter estafetteploeg werd fraai derde, ondanks dat het team maar liefst drie U18 junioren telde. Marathonloopster Michelle van Hooft maakte haar debuut op de 3000 meter steeplechase met een niet onverdienstelijke zesde plaats.

De mannen stevenden af op een vijfde plaats in de poule, maar doordat de afsluitende 4 x 400 meter estafette na stortregens wegens een overstroomde atletiekbaan niet meer plaats kon vinden, dreigen zij als zevende te eindigen (landelijk 23e in de 2e divisie). De verwachting is echter dat de Atletiekunie dit onderdeel landelijk zal schrappen, waardoor de mannen hun vijfde plaats behouden.

Jarno Beuving verbeterde op de 110 meter horden het clubrecord bij de Masters 35+. En dat terwijl hij in een seniorenwedstrijd over hogere hordes dan voor masters gebruikelijk, moest lopen. Joram van de Bospoort noteerde de derde tijd op de 400 meter sprint: 50,45 seconden.

Voor meer informatie zie www.climax-atletiek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie