Argumenten voor plaatsing windmolen aan de Dwarsweg

5 juli 2021 om 15:08 Lokaal Deel je nieuws

Wat een ongelooflijk slechte en kwaadmakende redenatie ventileert wethouder  Ritsema in het artikel van Omroep Gelderland op 10 juni 2021:

“Door de windmolens als een cluster langs de snelwegen en industrieterreinen te plaatsen, hoopt de gemeente dat zo min mogelijk mensen overlast ondervinden. “Daar heb je al heel wat achtergrondgeluid, daar komen deze molens niet overheen”, licht wethouder Geert Ritsema toe.”

Dat is de denktrant van de mensen die, wanneer ze ergens zwerfvuil zien liggen niet de neiging hebben om het op te (laten) ruimen, maar er gewoon hun eigen afval nog eens bovenop gooien.

Dat er naast de wijk een snelweg loopt die verkeersgeluid produceert wil niet zeggen dat je het geluid van windmolens er dan dus wel bovenop kunt gooien.

Het verkeersgeluid neemt af in de nacht, maar een windmolen zwiept dag en nacht door.

Ten oosten van de Dwarsweg wonen MENSEN. Inwoners van Ede die, net als alle andere inwoners van Ede, willen wonen in een mooie, rustige en veilige omgeving.

De horizon naar het westen toe bestaat voor ons uit rustig bewegende bomen van zo’n  40 meter hoogte maar, als de wethouder zijn zin krijgt, torenen daar straks 6 permanent draaiende wieken met een tophoogte van zo’n 200 meter bovenuit. Met de windmolen op de Dwarsweg op amper 300 meter afstand van de wijk.

Hoe kan iemand denken dat er “lusten” zijn die deze lasten kunnen compenseren?  

Van een wethouder die zo’n ongelooflijke slechte denktrant heeft en uit, valt weinig heil te verwachten en daardoor krijg je de gedachten als die van de heer Brouwer van de Dwarsweg in het artikel van de Gelderlander van 10 juni j.l. die het maken van bezwaar tegen deze plannen al heeft opgegeven “Begin er niet over! Je weet toch hoe dit gaat, bezwaar maken heeft geen zin. Het grote geld regeert.”

Terwijl landelijk en op Europees niveau door deskundigen volop twijfels worden geuit over de hinder en overlast van windmolens en het effect op de gezondheid, presenteert onze locale wethouder met een stalen gezicht een plan op basis van achterhaalde minimale grenswaarden pal ten westen van een grote woonwijk en denkt hij met zijn praatjes en zelfverzonnen onderbouwing de zorg bij de bewoners te kunnen wegnemen.

Het is te hopen dat uit de vereiste onderzoeken blijkt dat hier wel heel erg makkelijk met het welzijn van een grote groep inwoners van Ede wordt omgesprongen en de plannen hierop worden aangepast.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie