Afbeelding
Gemeente Ede

Jan Hilgerspenning voor Bert en Tini van Gijtenbeek

7 juli 2021 om 17:38 Mensen

EDE Bert en Tini van Gijtenbeek hebben de Jan Hilgerspenning ontvangen. Burgemeester René Verhulst reikte die woensdag tijdens een speciale bijeenkomst in het raadhuis uit. Het echtpaar kreeg deze onderscheiding als blijk van waardering voor hun bijzondere inzet de afgelopen veertig jaar voor de Edese samenleving.

De heer Bert van Gijtenbeek en mevrouw Tini van Gijtenbeek-Modderkolk zijn geboren en getogen Edenaren. Zij zetten zich al jarenlang in als vrijwilliger voor verschillende Edese organisaties.

VRIJWILLIGERS Bert is vijftien jaar vrijwilliger bij de Voedselbank in Ede en eerder was hij vrijwilliger bij het Hervormd Activerings Comité Ede/ de Winkel van Sinkel. Tini was vijftien jaar penningmeester bij De Peppelaars, een sport en spelvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. Bert verrichtte bij deze vereniging allerlei hand- en spandiensten. 

Meer dan dertig jaar geleden ging Tini op schilderles en ontdekte ze haar schilderstalent. Door schilderclub Nellestein & Nellestein wordt jaarlijks een verkoopexpositie gehouden bij de Manege zonder Drempels.

EXPOSITIE Dit is een bijzondere manege waar mensen met een ernstig meervoudige beperking kunnen huifbedrijden en/of logeren. Elk jaar maakt Tini vijftien schilderijen en stelt ze beschikbaar voor de expositie. Bert zorgt dat de schilderijen van zijn vrouw voorzien worden van een lijst. Samen verzorgt het echtpaar de inrichting van en begeleiding tijdens de verkoopexpositie, waarvan de opbrengst naar de Manege zonder Drempels gaat. 

Ook schildert Tini al meer dan tien jaar schilderijen voor de stichting Schaapskudde Ede. Een fotoprint van het uitgekozen schilderij wordt gedrukt op de kerstkaart van de stichting. Deze kaarten worden in grote oplage verkocht en de opbrengst gaat naar de Schaapskudde Ede. 

Over de Jan Hilgerspenning
De Jan Hilgerspenning is een gemeentelijke onderscheiding. De penning staat voor je dromen najagen en nooit opgeven. De ontvanger van de penning draagt een waardevolle bijdrage aan de Edese samenleving. Het is een aanmoediging om een ‘hoogvlieger’ te worden. En een beloning voor doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid. De burgemeester van Ede kent de penning toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie