podium waarop Jarno van de Pol geëerd werd als Best Rookie Driver
podium waarop Jarno van de Pol geëerd werd als Best Rookie Driver j van de Pol

Oudste Trucrace Team van Nederland Back on the Track.

7 juli 2021 om 15:37 Sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend kwam Nederlands oudste Truckracing Team “Ome Wout” uit Ede, in actie op het circuit van Lausitzring Duitsland. De nieuwe coureur Jarno van de Pol stuurde behendig de bekendste Racetruck van Europa over het circuit. Met een startronde van 2.49m wist hij gedurende de 2 dagen deze terug te brengen naar 2.34m. Ruim 15 seconden sneller.

Het was voor het Edese Truckracing Team voor het eerst sinds de grootse verbouwing van de truck, dat zij het circuit betraden. Voor Jarno van de Pol zelfs de eerste keer in zijn 22 jaar jonge leven. Na het behalen van zijn racelicentie in Coronatijd was er geen enkele mogelijkheid om ervaring op te doen. Dat hij met de truck steeds snellere rondetijden neer wist te zetten en de juiste lijnen kon rijden was voor het team de voornaamste reden om naar Duitsland af te reizen. Dat de geheel vernieuwde truck met geen enkel technisch mankement te maken kreeg was de kers op de taart voor het team.

Truckracing Team “Ome Wout” maakt zich nu op voor het eerste grote raceweekend sinds de Corona uitbraak. 11 en 12 september zal er samen met verschillende klassen (Dutch Truck Racing Championship, FIA Truckracing championship en Britisch Truck racing Championship) gestreden gaan worden op het Circuit van Zolder België. Hopelijk kan dit plaatsvinden met publiek zodat de fans weer kunnen genieten van dit racegeweld.

Facebook Racing Team Ome Wout

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie