Afbeelding
Joëlle Kelderman

‘Flessenhals’ in Bennekom op doorfietsroute wordt aangepakt

10 juli 2021 om 16:45 Verkeer en vervoer

EDE/BENNEKOM Een ruime raadsmeerderheid is akkoord met de aanpak van de ‘flessenhals’ in Bennekom op de doorfietsroute tussen Wageningen en Ede. Met als eerste ondertekenaar GroenLinks wordt gesteld dat het huidige wegdeel tussen de Molenstraat/Strooijweg en Bennekom-centrum niet voldoet aan de kwaliteitseisen die aan een doorfietsroute worden gesteld. 

De ‘flessenhals’ levert ook hinder op voor andere weggebruikers. ,,Het is logisch dat de aanpassing van dit wegdeel, aangeduid als ‘entree Bennekom als fietsstraat’, derhalve wordt uitgevoerd, conform het plan zoals op 16 juni 2020 aan de inwoners is gepresenteerd.” 

VIJF TON Eerder werd bekend dat de doorfietsroute niet de aangekondigde 13 miljoen euro kost, maar bijna 20 miljoen euro. Daar komt door de aanpak van de ‘flessenhals’ in Bennekom nog eens 507.000 euro bij, zodat een aanvullend krediet van 7.431.000 euro nodig is. Met een te verwachte bijdrage van de provincie Gelderland van 1,5 miljoen euro. 

Het bestaande wegprofiel in Bennekom is 25 jaar geleden aangelegd vanuit andere doelstellingen, namelijk het zo veel mogelijk weren van zwaar verkeer. Nu zijn de trottoirs, fietspaden, parkeerstroken en de rijbaan op het huidige wegprofiel allemaal veel te smal. ,,Met de beoogde aanpassing krijgt alles voldoende ruimte en, zoals het college treffend formuleerde, een automobilist kan zijn geparkeerde auto uitstappen zonder het risico te lopen dan zijn portier eraf gereden wordt. Ook de veiligheid en het comfort voor de fietsende verkeersdeelnemer is beter gewaarborgd.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie