Ria Maliepaard en wethouder v.d. Schans
Ria Maliepaard en wethouder v.d. Schans Erna Romeijn

Opening jeu de Boules banen aan de Groenendaal in Ede

10 juli 2021 om 10:50 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 9 juli heeft wethouder van der Schans de opening verricht van de nieuwe Jeu de Boules banen aan de Groenendaal in Ede. Samen met Ria Maliepaard van de Stichting Idee in Uitvoering heeft hij het eerste partijtje gespeeld.

Hans Bette, leraar van de ISK aan de Groenendaal, heeft hierna een korte uitleg gegeven hoe het spel in zijn werk gaat. Waarna er een toernooi tussen de leerlingen en bewoners plaatsvond.

Sommigen hadden nog nooit Jeu de Boules gespeeld en zowel sommige leerlingen als bewoners lieten ons versteld staan.c

Het initiatief is gekomen doordat er een braakliggend stukje grond was, waar niets mee gedaan werd. Arie Alderliesten van Malkander heeft een avond georganiseert voor de school en omwonenden met de vraag, wat gaan we hier mee doen. Daar is uit voert gekomen, dat de meesten een Jeu de Boulesbaan wel iets zou zijn. Goed voor de intregatie van de leerlingen en de bewoners. Er is toen een kerngroep gevormd met leraren en bewoners van de Bellevue en Bellefleur (de 2 flats aan de Groenendaal). Samen met Arie hebben zij dit uitgewerkt tot een mooi aangelegd veldje met 2 Jeu de Boules banen.

Al met al was het een zeer geslaagd en gezellige middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Leerlinge ISKen bewoners Groenendaal
Leerling en leraren overleggen tactiek
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie