Afbeelding
Rob Mulder

Lunteraan Luuk de Vries sterk in Molenaar NSF100 Cup

11 juli 2021 om 19:16 Overig

LUNTEREN De 10-jarige talentvolle Lunterse motorcoureur Luuk de Vries heeft tijdens de races (zaterdag/zondag) bij de Molenaar NSF 100 klasse op het circuit van Assen uitstekend gepresteerd.

Eip Janssen

De Lunteraan deel uitmakende van het BB64 Academyteam, dat onder leiding staat van de bekende coureur Bo Bendsneyder, bezet nu in het algemeen klassement een mooie zesde plaats. In het Rookie klassement (debutanten in d ekalsse, red.) staat Luuk de Vries op een podium plaats als derde. 

,,De kwalificatieronde gingen zeker niet slecht. In de eerste kwalificatieronde had ik een camera op mijn moto. Na afloop werden de opgenomen beelden besproken met Leon Bovee (KNMV-trainer van de Molenaar cup, red.). Wat hij mij meegaf? Luuk je winst zal zitten in het volledig de baan gebruiken en in de chicane een fractie later in te sturen. In de races heb ik die tips zeker meegenomen en met succes”, lachte Luuk de Vries voluit. In de tweede kwalificatiewedstrijd gaat Luuk de Vries met de adviezen van Leon Bovee aan de slag. 

,,Ik ga als één van de eerste de baan op. Het tempo ligt gelijk hoog en ik moet vol aan de bak! Op mijn pitboard zie ik dat ik halverwege deze sessie op P8 sta. Met een supersnelle ronde van 55.9 sluit ik deze sessie af op een derde plek.

De goede kwalificatiereeks betekent wel dat de jonge Luuk de Vries in de officiële wedstrijden als derde van start mag gaan.

RACES: Bij de eerste race pakt Luuk de kopstart. ,,Dit kan ik twee ronden volhouden en val terug naar plaats drie.”

In de zesde ronde wordt het deelnemersveld totaal door elkaar geschud.

,,Oorzaak is een val van de op dat moment leidende Jurriën van Crugten. Ik kom op de tweede plaats terecht en het wordt in ronde negen nog mooier. Ik zet een remactie in op koploper Thije Ligtermoed. Er volgt een mooie kopgroep met mij aan de leiding. Ik maak wat kleine foutjes en eindig uiteindelijk als vierde. Een positie waar ik best trots op ben”, kijkt de coureur terug.

De tweede race verloopt eerst wat rommelig. ,,We werden afgevlagd en moesten herstarten. Er volgt een kopgroep van vijf rijders. Ik verlies doordat ik naast de baan kom, en een stuk gras moet wegmaaien, uiteindelijk als zevende over de finish. Dat had beter gekund”, is De Vries kritisch.

In de derde race die zondag werd verreden werd Luuk de Vries zevende. ,,De top vier in de eerste ronde is het complete BB64 Academyteam. Ik voel me lekker in de kopgroep. Maar je wilt ook winnen en dus zet ik een remactie in. Dat gaat niet helemaal goed en ik verlies de aansluiting enigszins”, sipt de jonge coureur.  

In de elfde ronde gaat het bijna helemaal mis. ,,Ik kom iets te ver over de curbstone en wordt bijna van mijn motor gegooid. In de laatste ronden kan ik door deze crash niet goed doorzetten en de zevende plaats is mijn deel.”

REVANCHE In de tweede race volgt het herstel. ,,Ik denk mijn beste race ooit. Een hele goede start met een vierde plaats als gevolg. Het tempo ligt heel hoog en een aantal goede rijders kunnen dat niet volgen. Ik wel”, zegt Luuk de Vries trots.

Hij krijgt te maken met een schakelfout (motor schakelt niet terug, red.) en moet de kopgroep even laten gaan. ,,Mijn tijden zijn hetzelfde als die van de kopgroep. Dat geeft mij weer moed. Ik weersta de achtervolgers ondanks dat de vermoeidheid toeslaat. Het wordt een vierde plaats. En het mooiste is dat ik mijn snelste tijd van het weekeinde rijdt: 55.4. Daar was ik heel blij mee”, eindigt de tevreden De Vries.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie