Doop van zeilboot
Doop van zeilboot Eelco Stieltjes

Jeugdleden waterscouting Musinga-Rijn nemen 2 nieuwe zeilboten in gebruik.

11 juli 2021 om 14:15 Sport Deel je nieuws

Na een heel bijzonder Corona jaar met veel onderbreking en online-opkomsten mogen de waterscouts van Musinga–Rijn Wageningen-Ede weer het water op. Zaterdag 10 juli hebben de jeugdleden 2 nieuwe zeilboten in gebruik genomen. De te waterlating vond plaats onder luid gejuich en in aanwezigheid van alle jeugdleden en sponsors. Het gebeurt niet elk jaar dat de vloot wordt vernieuwd.

De 2 nieuwe boten zijn met hulp van de jeugdleden voorzien van beschermende verflagen en vaarklaar gemaakt. De twee nieuwe boten  vervangen 2 oude boten die ruim 50 jaar trouwe dienst hebben gedaan. In de 2 boten waar afscheid van wordt genomen, hebben in al die jaren varen 1.000 kinderen veel plezier gehad en allemaal leren roeien en zeilen.

De jeugdleden van Musinga-Rijn varen in Lelievletten. Dit zijn zeilboten speciaal voor Scouting ontwikkeld. Ieder jeugdlid leert spelenderwijs roeien en zeilen. Een diploma is de bekroning. Op deze manier kunnen kinderen op een veilige manier met elkaar op het water spelen. Veiligheid is belangrijk bij Scouting en om deze te kunnen waarborgen, moeten de boten van Musinga-Rijn goed onderhouden worden. Door de scouts zelf te betrekken bij het onderhoud leren ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen vloot. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de scouts.

Bij Musinga-Rijn kunnen 150  kinderen en jongeren ravotten in en op het water van de Neder-Rijn. Waterscouting Musinga-Rijn heeft locaties in Wageningen en Bennekom. De vloot bestaat uit 18 lelievletten, 4 motorschepen en 1 varend monument als wachtschip. De vernieuwing van de vloot is mogelijk gemaakt door de sponsors: MARIN, Samenwerkende Maritieme Fondsen en de Rabobank.

Doop van zeilboot
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie