Ede/Victoria gaat alsnog aantreden tegen KSV Fortissimo (donkere shirts).
Ede/Victoria gaat alsnog aantreden tegen KSV Fortissimo (donkere shirts). Theo Beumer

KNVB zet Hoekelumse Eng-derby terug op de agenda

13 juli 2021 om 14:37 Voetbal

EDE De KNVB heeft dinsdagmiddag besloten de Hoekelumse derby tussen KSV Fortissimo en Ede/Victoria in ere te herstellen. Eerder leek de Hoekelumse Eng-derby komend seizoen niet meer gespeeld te worden. 

Eip Janssen

In de klasse 4B was ruimte en Ede/Victoria wilde graag een plaatselijke derby spelen. In deze klasse staat nog steeds EMM (Randwijk) ingedeeld maar de verwachting is dat de KNVB dit gaat herstellen. De Randwijkse ploeg heeft al veelvuldig aangegeven geen eerste elftal op de been te kunnen brengen. De klasse 4B bestaat dan uit dertien teams.

,,Het scheelt ons (Ede/Victoria) heel wat kilometers rijden”, laat trainer Danny Suitela weten. 

De trainer rekende uit dat de eerste indeling vierde klasse C 582,6 kilometer rijden betekende. ,,De nieuwe klasse 4B is een stuk gunstiger met 175,83 km voor de boeg”, aldus Suitela.

,,Een logisch besluit van de KNVB. De derby’s tegen Ede/Victoria zijn voor de neutrale toeschouwer het aankijken zeker waard”, aldus Fortissimo trainer Paul Bremer.

Fortissimo verspeelde de laatste jaren belangrijke punten aan de plaatsgenoot Ede/Victoria. In het afgebroken voetbalseizoen  2019/2020 betekende een nederlaag dat Fortissimo net niet kon profiteren van een extra promotieplaats.

In de vierde klasse C waar Ede/Victoria nu plaatsmaakt is het sterke WZC Wapenveld geplaats. De klasse 4C blijft uit dertien ploegen bestaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie