Kees van den Heuvel

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 moet nog aan de bak

19 mei 2018 om 18:51 Sport/sport

EDE ,,Er is een wereldpartij gespeeld. En toch staan we na de 1-2 tegen Veensche Boys met lege handen. Soms is voetbal erg onrechtvaardig", meende Blauw geel '55 trainer David Wagensveld.

Hij was met het spel van zijn manschappen erg tevreden. ,,Maar het enige dat in voetbal belangrijk is is scoren. En dat deden we onvoldoende ondanks een aantal kansen. Veensche Boys, al geplaatst voor de nacompetitie bleek daarin een stuk effectiever", had de trainer gezien.

Hij zag de gasten via een doelpunt van Yannick Bouw met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

,,In de rust heb ik de ploeg gewezen op het feit dat wij het eerste half goed drukten. Bijna vijfentachtig procent balbezit hadden en grote kansen. Die kwamen er ook in de tweede helft", ging Wagensveld verder.

Maar wie zelf niet scoort ziet dat de tegenstander weldoen is een bekende uitspraak van legende Johan Cruijff.

,,Het werd zelfs 0-2 uit een corner waarbij wij niet goed stonden. Edwin van der Molen profiteerde doeltreffend", sipte de trainer.

Hij kreeg weer hoop op het moment dat Kamal Bendadie tegenscoorde:1-2. ,,Op dat moment geloofde de ploeg er weer in. Het was een minuut of vijfentwintig eenrichtingsverkeer op het Nijkerkerveense doel. In de laatste minuut had hun keeper nog een wereldredding op een inzet van Bendadi. Zaterdag tegen OWIOS moeten er punten gescoord worden. Anders staan we ondanks een goed seizoen wel met lege handen", besloot Wagensveld realistisch.

De stand in de tweede klasse is met nog een speelronde te gaan: Scherpenzeel (62) gevolgd door Veensche Boys (52), AVW '66 45 en Blauw Geel '55 44 punten. Scherpenzeel en Veensche Boys hebben al een periode. De periodetitel van Scherpenzeel gaat naar de ploeg die op de derde plaats eindigt.

De derde periode wordt betwist door VVOP (14) gevolgd door Lelystad'67, Veensche Boys, VSCO '61, AVW '66 en Blauw Geel '55 die allemaal 13 punten hebben.

Mocht VVOP of Lelystad die tegen elkaar spelen de derde periode pakken is plaats vier waarop nu Blauw Geel '55 niets waard. Pakt AVW '66 dat op bezoek gaat bij het al gedegradeerde ESA de derde periode is Blauw Geel zeker van nacompetitievoetbal.