Rick Gerritsen ziet de Hoevenlakensen doelman (2-2) blunderen en heeft haast.
Rick Gerritsen ziet de Hoevenlakensen doelman (2-2) blunderen en heeft haast. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Zorgen bij SDS '55

19 mei 2018 om 19:31 Sport/sport

WEKEROM Het contrast kon na afloop van de 3-7 nederlaag die SDS '55 op eigen veld tegen het bezoekende Hoevelaken leed niet groter zijn.

SDS '55 speler Jort van den Hudding stond de uitslagen te bekijken.

,,Die zijn niet echt gunstig te noemen. Hulshorst, Otterlo, Barneveld en wij komen nog in aanmerking voor een mogelijke P/D plaats in de degradatiezone. Zaterdag moeten we naar VIOS Vaassen. een ploeg die punten nodig heeft om naar boven te kunnen kijken. Ook de concurrentie ontmoet ploegen die belang hebben bij de punten", zag de speler.

Een paar meter verder werden de bloemen klaargezet. Zo werden de spelers John van Dreven (stopt en wordt trainer tweede elftal) en Jesse Kraak (stopt wegens studie) in het zonnetje gezet. En bij de kleedkamers zagen de spelers van Hoevelaken dat de kansen op P/D-wedstrijden naar de tweede klasse nog steeds aanwezig zijn.

ONFORTUIN ,,Ik denk dat wij verdiend verloren hebben van een aardig spelend Hoevelaken. Waarom de grootste nederlaag in deze competitie juist nu werd geleden?  Moeilijk te zeggen. De koppen stonden vooraf echt de goede kant op. Maar de eerste twee doelpunten waren echt ketsers. Wel vond ik ons onrustig en soms niet fel genoeg. Zelfs in de rust was er iets van gelatenheid. Zelf speelde ik ook niet mijn beste wedstrijd. Bij de 2-4 verspeelde ik de bal erg simpel", baalde Van den Hudding.

Een 3-7 uitslag doet vermoeden dat er sprake was van een kwalitatief goede wedstrijd. Maar niets was minder waar. SDS '55 speelde minder dan gewoonlijk en Hoevelaken bleek ook geen wonderploeg. Maar was op de beslissende momenten wel effectief.

Binnen elf minuten kwam Hoevelaken al op een 0-1 voorsprong. Michel van de Bunt kreeg alle ruimte om aan te leggen.

,,We stonden erbij en keken ernaar. Ook bij de 0-2 ging er veel fout. Uit een corner mag een Hoevelaken speler Rudy Baalman, red.) de bal oppakken, draaien en inschieten. Gelukkig maakte Frank de Jong binnen twee minuten via een schitterend doelpunt de 1-2. Ik dacht op dat moment dat we echt overlopen zouden worden", analyseerde Van den Hudding.

Op slag van rust leek Hoevelaken op weg naar de 1-3. John van Dreven maakte zoals dat tegenwoordig heet een nuttige overtreding, die met geel werd bestraft.

,,Dat moest hij doen. Misschien niet sportief maar in het ploegbelang", nam de speler het voor zijn maatje op.

LANGE BAL In de tweede helft wist SDS '55 de bakens niet echt te verzetten. Veelal werd het middenveld overgeslagen en gewerkt met een lange bal.

,,Ik zag de ballen echt overvliegen. Maar omdat ik zelf ook niet in de wedstrijd zat kon ik er weinig aan veranderen", was Van den Hudding eerlijk.

Na ruim een uur spelen bracht Rudy Baalman de stand op 1-3. Het was Lennart Ploeg die een kopballetje door de handen van de Hoevelakense doelman zag glippen.

,,Dat was misschien de enige meevaller deze middag. Ik dacht echt even nu aanzetten en doordrukken. Maar nog geen negentig seconden later stond het al 2-4", baalde de even later gewisselde SDS-speler. Het was Hoevelakens invaller Lex van Middelaar die een mooie 2-4 scoorde.

WISSELS De thuisclub bracht met Arie de Jager, Jesse Kraak en Marco Bouw drie verse krachten in het veld.

,,Marco (Bouw, red.) leek een gouden wissel. Hij scoorde al snel de 3-4. Maar daarna glipte het spel ons volledig uit handen", zag Van den Hudding aan de kant.

Patrick Kloppenburg kopte uit een corner de 3-5 binnen. Niemand die hem daarbij ook maar een strobreed in de weg legde. In de slotfase bracht Rudy Paalman met twee onhoudbare doelpunten de eindstand op 3-7.

,,De wonden likken en ons nog een keer oprichten bij VIOS Vaassen. Ik ben ervan overtuigd dat de trainer de zaak weer op de rails krijgt. Dit SDS is in staat nacompetitie te ontlopen. In ieder geval hebben we het nog volledig zelf in de hand", sloot Van den Hudding optimistisch af.