Edenaar Niek de Graaf
Edenaar Niek de Graaf Den Hartog Racing team

Kartteam Den Hartog Racing uit de startblokken

17 juli 2021 om 20:28 Overig

EDE De kop is eraf. Het seizoen van Formula Karting Nederland is begonnen en zaterdag mochten de coureurs van het Den Hartog Racing team afreizen naar het Limburgse Swalmen.

Eip Janssen

,,Een strakke indoor kartbaan waar enkele van onze rijders nog nooit van tevoren gereden hadden. Dat beloofde dus een spannende dag te worden, gezien het deelnemersveld erg sterk is: de top van Nederland ging van start”, opent Rick den Hartog.

Het team wilde meestrijden om de prijzen in de juniorenklasse (Lars van Ravenswaaij (Veenendaal), Owen Dudok van Heel (Woudenberg) en Veenendaler Luuk van de Haar) en de seniorenklasse (Niek de Graaf, Tim van der Heiden (beiden uit Ede) en Jamy van den Berg uit Woudenberg.

PRESTEREN De één-ronde-kwalificatie voor elke race is ontzettend belangrijk. ,,Hier moet je echt tot het gaatje gaan om een goede startpositie te bemachtigen. Bij de junioren kwalificeerden Lars van Ravenswaay als zesde, terwijl Luuk van de Haar (13e) en Owen Dudok van Heel als vijftiende mocht starten.”

Tijdens de race kon Lars van Ravenswaay een plekje winnen, maar moest Van de Haar genoegen nemen met een 16e plaats. Net achter teammaat Dudok van Heel.

Edenaar Tim van der Heiden en Jamy van den Berg mochten het in race 1A tegen elkaar op nemen. Van der Heiden kwalificeerde zich als tiende net voor Van den Berg.

,,Het was close in de kwalificatie tussen beide rijders. In de race behield Tim van der heiden zijn positie (10) maar collega Van den Berg werd van de baan getikt en eindigde op plek veertien”, keek Rick den Hartog terug.

Na de eerste race van de senioren mocht Niek de Graaf zich als twaalfde kwalificeren en kon na een knappe inhaalrace finishen als achtste.

,,Alle deelnemers reden vier races, waarin vooral Tim van der Heiden in zijn tweede race indruk kon maken met een vijfde plaats”, sloot de coach Rick den Hartog af.

Eindstand Junioren met 18 deelnemers:

P7: Lars van Ravenswaaij

P16: Luuk van de Haar

P17: Owen Dudok van Heel

Eindstand Senioren met 34 deelnemers:

P17: Tim van der Heiden

P22: Niek de Graaf

P32: Jamy van den Berg

De eerstvolgende Grand Prix staat gepland op 14 augustus in het welbekende Spa Francorchamps.

Edenaar Tim van der Heiden
Jamy van den Berg in opperste concentratie.
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie