Een van de zomerpakketten
Een van de zomerpakketten Present Ede

Kwetsbare gezinnen verrast met een uniek zomerpakket! Vrijwilligers in actie voor ruim 20 gezinnen

20 juli 2021 om 09:37 Sport Deel je nieuws

Ede – De zomervakantie is begonnen, voor veel kinderen een tijd om naar uit te kijken. Met een zomerpakket begint de vakantie ook voor kinderen uit kwetsbare gezinnen met een echte verrassing! Present Ede bracht diverse ondernemers en vrijwilligers samen om zomerpakketten te maken voor 23 gezinnen.

In Ede wonen diverse gezinnen voor wie de zomervakantie een lastige periode is waarin zij niet kunnen genieten van een vakantie of dagje uit. Dit door financiële problemen of omdat de gezondheid van vader, moeder of kind dit niet toelaat. Present Ede deed een beroep op vrijwilligers om de zomer voor deze kwetsbare gezinnen wat zonniger te maken. In overleg met hulpverleners van o.a. Malkander, RIBW, Sociaal team Ede en ’s Heerenloo werden gezinnen geselecteerd en gekoppeld aan vrijwilligers die een pakket samenstelden. Op basis van de leeftijd en hobby’s van de gezinsleden werd er een persoonlijk en uniek pakket samengesteld. Om de actie helemaal af te maken werden de pakketten door de vrijwilligers zelf bezorgd bij de gezinnen.

Win-winsituatie

Het mooie aan deze actie was dat er echt sprake was van een ‘win-winsituatie’, aldus coördinator Thomas Steenbergen. De gezinnen werden echt verrast. “Gisteren ontving het gezin een zomerpakket, en vandaag heeft de dochter de hele dag met haar nieuwe speelgoed gespeeld” aldus een hulpverlener. Veel van de pakketten werden samengesteld door families, groepen collega’s of kerken. Voor hen was het inspirerend en dankbaar om een pakket samen te stellen en te bezorgen. Zoals een vrijwilliger aangaf: “Het samenstellen van een pakket bezorgde ons veel plezier. Wij hebben het pakket samengesteld met een aantal collega’s, leuk om te zien hoe verbindend dit werkt.”

Vrijwilligers waardeerden deze actie omdat ze in hun eigen tijd en tempo konden meedoen. Bovendien kon deze actie grotendeels thuis voorbereid worden en was daarmee ‘coronaproof’.

Sponsors

De actie werd ondersteund door donaties uit het bedrijfsleven. Zo bevatte ietder pakket speelgoed en een waardebon van Lobbes. Ook zaten er waardebonnen van Bernardo’s IJssalon in de pakketten. Dit zorgde voor een goede basis, van waaruit de vrijwilligers de pakketten verder konden aanvullen met o.a. tijdschriften, bakspullen, spelletjes en make-up. Uiteindelijk hebben 22 groepen vrijwilligers een pakket samengesteld en bezorgd bij 23 gezinnen in de gemeente Ede. Een geslaagde actie!

De inhoud van een zomerpakket uitgestald op tafel
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie