Afbeelding
.

Foto’s maken in de stad en omgeving

4 augustus 2021 om 15:38 Partnercontent

Wanneer je weleens in het centrum van Ede bent geweest, weet je dat het er prachtig uitziet. De oude gebouwen, kerken maar ook de parken en andere monumenten zijn een genot om naar te kijken. Tijdens het winkelen in deze buurt is het dan ook erg leuk om hier een foto van te schieten om dit als herinnering mee naar huis te nemen. Hier zijn een aantal tips die je hierbij toe kunt passen.

Wat valt het meeste op?

Waar jouw ogen het eerste heen gaan, is voor jou het interessantste onderdeel van deze omgeving. En dat zijn dan ook de punten waar je jouw focus op kunt leggen. Vaak zijn dit de grote gebouwen. Zo is de kerk van Ede fotograferen door de staten heen een leuke optie. Daarnaast kunnen de waterplassen en de karakteristieke daken ook een optie zijn. Hetgeen wat de aandacht trekt kun je natuurlijk vanuit verschillende hoeken fotograferen. Zo kun je een overzicht maken van de plek waar je bent maar kun je ook bijvoorbeeld de kerk vanaf het gebouw fotograferen. Zo krijg je een heel ander beeld van de omgeving.

Let op de kleine details

De kerk, het waterfestijn of een zeer oud gebouw zijn onderdelen die gelijk opvallen. Maar er zijn natuurlijk veel meer onderdelen in de omgeving die bij jou een lach kunnen veroorzaken. Zo zie je muurschilderingen en zijn er ook patronen te vinden die je op een creatieve manier kunt vastleggen. In Nederland kun je niet zomaar zonder toestemming andere mensen fotograferen maar voor de rest ben jij vrij om te gaan.

Kijk ook naar de omgeving

Het centrum van Ede is natuurlijk ontzettend populair. Maar er is nog veel meer te doen in deze omgeving. Zo heb je hier de Hoge Veluwe waar je als natuurliefhebber heerlijk kunt wandelen. In deze omgeving kom je vele dieren tegen die je op een leuke manier vast kunt leggen met een camera. Vergeet ook zeker niet de verschillende musea in deze omgeving zoals het Kruller muller museum. Mocht je wat meer rust zoeken kun je ook kijken naar de natuur route planken wambuis. Daarnaast zijn er in de omgeving ook de zogenaamde klompenpaden te vinden. Genoeg te doen dus in de omgeving. En met een camera erbij kun je er dan ook een mooie dag van maken.

Volg een cursus

Mocht je niet van het lezen zijn en gelijk stappen willen maken kun je ook een cursus fotografie volgen. Dit hoeft niet perse op locatie, je kunt het ook online vanuit huis volgen. Op deze manier leer je op een snelle manier de fijne kneepjes van het fotograferen en kun je het op elk moment terugkijken.

Of je nu in het centrum van Ede een foto wil schieten of in een rustige omgeving: dat maakt eigenlijk niet uit. Zodra je jouw camera door begint te krijgen kun je het met een goede cursus in elke situatie inzetten. Met de cursus van Fotografie voor beginners krijg je handige tips en opdrachten mee om zo jouw fotografie te verbeteren. Daarnaast vind je hiernaast ook meer handige tips voor het fotograferen in natuurparken en steden om zo de leukste momenten van jouw dagje weg vast te kunnen leggen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie