Afbeelding
Ted Walker

Simac Ladies Tour gaat door met extra coronamaatregelen

11 augustus 2021 om 17:26 Wielrennen

EDE (ANP) De Simac Ladies Tour zal onder de huidige coronamaatregelen doorgang vinden van 24 tot en met 29 augustus. De organisatie van de wielerkoers meldt dat er na overleg met de acht betrokken gemeenten wel aanvullende maatregelen worden genomen. De rittenkoers met etappes in Gelderland, Overijssel en Limburg maakt deel uit van de UCI Women’s WorldTour. De proloog vindt plaats in Ede. 

Alle extra maatregelen zijn erop gericht te voorkomen dat te veel mensen op dezelfde locatie samenkomen, meldt de organisatie. Zo zijn de meeste locaties van de start en finish verplaatst naar plekken die van nature minder publiek trekken.

QR-CODES De startlocatie is gesloten voor publiek of alleen toegankelijk in een vak voor maximaal 750 mensen met een ticket en QR-code. Op de finishlocaties wordt een vak gemaakt waar maximaal 750 mensen worden toegelaten. Die toeschouwers moeten beschikken over een toegangsticket en over een QR-code in de CoronaCheck-app. Buiten de start en finishlocaties is publiek aan de gehele route toegestaan, maar er moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden.

Organisator Thijs Rondhuis bedankt alle betrokken gemeenten en instanties dat het met de maatregelen mogelijk is om de etappekoers doorgang te laten vinden. ,,Op deze wijze effenen we samen de weg voor andere grote evenementen om met dezelfde maatregelen wielersport op het hoogste niveau weer mogelijk te maken”, zegt hij.

De Ladies Tour ging in 2020 niet door vanwege de coronapandemie. De Luxemburgse Christine Majerus was in 2019 de laatste winnaar. Daarvoor waren er zeges voor onder anderen Annemiek van Vleuten, Chantal Van den Broek-Blaak, Ellen van Dijk en Marianne Vos.

De start is op 24 augustus met een proloog in Ede. Daarna volgt een etappe van Zwolle naar Hardenberg, een tijdrit in Gennep, een rit van Stramproy naar Weert en een rit van Geleen naar Sweikhuizen. De laatste etappe start en finisht in Arnhem.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie