De ene race is de ander niet, maar zaterdag presteerde Melvin van der Voort prima. Damon Teerink

Edenaar Melvin van der Voort laat strak tempo zien tijdens thuisraces in Assen

15 augustus 2021 om 21:20 Overig

EDE Edenaar Melvin van der Voort reed een sterke eerste IDM Supersport 600 race tijdens zijn thuisweekend op het TT Circuit Assen, waarbij hij met strakke rondetijden naar een dertiende plaats reed.

In de tweede race was de SWPN-coureur opnieuw op weg naar voren toen hij in de vierde ronde ten val kwam.

In het weekend van 13 t/m 15 augustus kwam het IDM-kampioenschap naar het TT Circuit Assen. Het betekende de thuisrace voor de Edenaar Melvin van der Voort. Gedurende de trainingen wist de 16-jarige coureur samen met zijn SWPN-team goede progressie. Dit leverde een scherpe 1’42.8 rondetijd op in de eerste kwalificatie. De onderlinge verschillen waren erg klein, want de rijder uit Ede was slechts 1.4 seconde langzamer dan de snelste tijd. In de tweede kwalificatie lag voornaamste focus om aan de racesnelheid te werken en hier slaagde Melvin van der Voort goed in. In het sterke veld wist de Edese coureur zich op plaats vijftien op de vijfde startrij te kwalificeren.

GOEDE RACE De eerste IDM Supersport 600 race werd zaterdagmiddag verreden. Na afloop kon Melvin van der Voort terugkijken op een sterke race, want hij wist met constante rondetijden in de 1’42 aansluiting te vinden en te behouden in de tweede groep. Deze groep was uiteindelijk in gevecht voor de achtste plaats in de wedstrijd. In de slotfase van de race kreeg de jonge Edenaar wat last van opgepompte armen, waardoor hij iets moest toegeven op het veld.

De SWPN-coureur finishte als dertiende. Doordat er twee gastrijders voor Melvin van de Voort finishten, scoorde hij punten voor een elfde plaats. In de tweede race kwam Melvin na de openingsronde als zestiende door. Daarna begon de Yamaha-coureur aan zijn opmars naar voren. In de vierde ronde reed Van der Voort op plaats dertien toen hij in de Stekkenwal ten val kwam. De coureur zelf bleef ongedeerd. Hierdoor kwam er vroegtijdig een eind aan zijn thuisronde in Assen.

Er staan in het seizoen 2021 nog twee IDM-evenementen op de kalender, te beginnen in het weekend van 27 t/m 29 augustus op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

REACTIE ,,Ik denk dat we tevreden mogen zijn over ons tempo dit weekend. Het was natuurlijk balen van de crash in de tweede race. In de eerste race had ik een goede snelheid en kon ik aanhaken bij een groep snelle rijders met veel ervaring. Overall weer erg veel geleerd dit weekend. Ik wil het team daarvoor bedanken en natuurlijk al mijn sponsoren voor hun vertrouwen”, aldus Melvin van der Voort.